Ζητούν την παραίτηση του Ζόραν Ζάεφ

ΑΝΤΙΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ VMRO-DPMNE ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 16:00

ΣΚΟΠΙΑ
Την παραίτηση της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ ζήτησαν χθες υποστηρικτές του VMRO που τις επόμενες ημέρες θα κλιμακώσουν τις κινητοποίησεις τους.
Περίπου 3.000 υποστηρικτές του μεγαλύτερου κόμματος της αντιπολίτευσης VMRO-DPMNE συμμετείχαν χθες το βράδυ σε αντικυβερνητική διαδήλωση που οργάνωσε στο κέντρο των Σκοπίων. Η πορεία ξεκίνησε από τα κεντρικά γραφεία του κόμματος και κατέληξε μπροστά από το κτίριο της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, όπου ο αρχηγός του VMRO-DPMNE, Χρίστιαν Μίτσκοσκι, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους, κατηγόρησε την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ, ότι στον ενάμιση χρόνο που βρίσκεται στην εξουσία «βύθισε τη χώρα στο σκοτάδι».


Ο Χρίστιαν Μίτσκοσκι εξαπέλυσε σφοδρή κριτική στις οικονομικές πολιτικές της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ, τις οποίες χαρακτήρισε «οικτρές» και «αναποτελεσματικές», ενώ κατηγόρησε τον Ζόραν Ζάεφ και για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών, για την οποία ισχυρίστηκε πως είναι ιδιαίτερα επιζήμια για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας.
Η χθεσινή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια, ήταν η πρώτη μίας σειράς που εξήγγειλε το κόμμα αυτό για να καταγγείλει, όπως αναφέρει, τις πολιτικές της κυβέρνησης του Ζόραν Ζάεφ. Ανάλογες διαδηλώσεις θα πραγματοποιήσει το επόμενο διάστημα και σε άλλες πόλεις της χώρας. Η χθεσινοβραδινή διαδήλωση του VMRO- DPMNE στα Σκόπια, συνέπεσε με την επέτειο της σύλληψης δεκάδων βουλευτών και υποστηρικτών της κόμματος για ανάμειξή τους στα αιματηρά επεισόδια που έλαβαν χώρα μέσα στη Βουλή της χώρας, στις 27 Απριλίου του 2017. Τότε, εκατοντάδες εθνικιστές είχαν εισβάλει στη Βουλή, προσπαθώντας να αποτρέψουν την εκλογή του βουλευτή του αλβανικού κόμματος DUI, Ταλάτ Τζαφέρι, στο αξίωμα του Προέδρου της Βουλής και να εμποδίσουν τη δρομολόγηση σχηματισμού κυβέρνησης από τον Ζόραν Ζάεφ.
Οι διώξεις για τα αιματηρά εκείνα επεισόδια, κατά τα οποία υποστηρικτές του VMRO-DPMNE είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ίδιο τον Ζόραν Ζάεφ, στελέχη του κόμματός του και βουλευτές αλβανικών κομμάτων παραμένουν αντικείμενο έντονης πολιτικής αντιπαράθεσης.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass