Επίθεση Λαβρόφ σε Τραμπ και Ευρωπαίους ηγέτες

«ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑ» ΤΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΣΤΕΝΟ ΤΟΥ ΚΕΡΤΣ

Δημοσίευση: 29 Νοε 2018 15:00

ΜΟΣΧΑ
Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών κατηγόρησε τις ΗΠΑ και κάποιες ευρωπαϊκές χώρες ότι ανέχονται τα καπρίτσια του Κιέβου, ενώ χαρακτήρισε προβοκάτσια το «θερμό» επεισόδιο στο στενό του Κερτς.
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, σε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνάντηση με τον Ελβετό ομόλογό του Ιγνάσιο Κασίς στη Γενεύη, ρωτήθηκε για τις επιπτώσεις των αμερικανικών κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας. «Πιστεύω πως αντανακλούν την τάση της Ουάσινγκτον να είναι επιεικής ως προς όλες τις ενέργειες του καθεστώτος του Κιέβου, ακόμη και να το υποκινεί σε προβοκατόρικες ενέργειες», απάντησε. «Αυτό είναι λυπηρό και ο Ρώσος πρόεδρος μίλησε πρόσφατα για το θέμα αυτό: υπάρχουν πολλά γεγονότα που δείχνουν πως η Ουάσινγκτον και ορισμένες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες είναι έτοιμες να ανεχθούν το κάθε καπρίτσιο του καθεστώτος του Κιέβου», πρόσθεσε.


Αναφερόμενος στα όσα συνέβησαν στο στενό του Κερτς, τόνισαν ότι όσα πλοία διέρχονται από το σημείο πρέπει να εξασφαλίσουν βοήθεια ναυσιπλοΐας από τη Ρωσία. «Το να λέμε πως οι Ουκρανοί δεν ήξεραν πώς να περάσουν από το στενό του Κερτς, είναι το λιγότερο ανακριβές», συμπλήρωσε και σημείωσε ότι τον Σεπτέμβριο ουκρανικά πλοία είχαν περάσει από το στενό του Κερτς, χωρίς να υπάρξουν προβλήματα.
ΣΥΣΤΟΙΧΙΕΣ S-400
Εξ άλλου η Μόσχα ανακοίνωσε ότι πρόκειται να εγκαταστήσει ένα ακόμα πυραυλικό σύστημα S-400 στην Κριμαία, ενισχύοντας την αεράμυνά της και στέλνοντας σαφές μήνυμα στη Δύση ότι είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την κυριαρχία της στην περιοχή.
EΝΤΟΝΗ ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΤΡΑΜΠ - ΕΡΝΤΟΓΑΝ
Στο μεταξύ ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, και ο Τούρκος ομόλογός του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συζήτησαν για το συμβάν της σύλληψης ουκρανικών πλοίων από τη Ρωσία στα στενά του Κέρτς, δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, Σάρα Χάκαμπι Σάντερς.
«Ο πρόεδρος είχε σήμερα τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο Ερντογάν. Οι δύο ηγέτες εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το συμβάν στο στενό του Κερτς και τη συνέχιση της κράτησης ουκρανικών πλοίων και πληρώματος» είπε η Σάντερς με ανακοίνωσή της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass