Κινητό: Μπελάς …εν ώρα εργασίας

Δημοσίευση: 13 Ιουλ 2015 20:48

Ξέρατε ότι οι ειδοποιήσεις που έρχονται μέσα στη μέρα στα κινητά μας τηλέφωνα μπορούν να επηρεάσουν τους εαυτούς μας και τις αποδόσεις μας στο χώρο εργασίας μας;

Ακόμα και αν δεν έχουμε το τηλέφωνο στο χέρι και να το χειριζόμαστε μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή πιθανή ειδοποίηση.

Σύμφωνα με μια έρευνα του πανεπιστημίου της Φλόριντα που έγινε σε μία τυχαία δειγματοληψία οι επιστήμονες συμπέραναν ότι οι ειδοποιήσεις μπορεί να αποσπάσουν τη προσοχή του εργαζόμενου περισσότερο απ΄ότι ένα τηλεφώνημα ή ένα μήνυμα.

Τις περισσότερες φορές σκέφτεται ο ανθρώπινος εγκέφαλος τι πιθανότατα να είναι αυτό το μήνυμα και δεν δίνει προσοχή σε αυτό που πρέπει.

Στο πείραμα που διεξήχθη, έγινε ένας βομβαρδισμός ειδοποιήσεων σε όσους έπαιρναν μέρος χωρίς να τους ειδοποιήσουν, αποδείχθηκε ότι όσοι έλαβαν τις ειδοποιήσεις έκαναν περισσότερα λάθη στη δουλειά τους και δεν μπορούσανε να συγκεντρωθούν πολύ εύκολα.

Απεδείχθη ότι ο καλύτερος τρόπος για να δουλεύει κανείς είναι να κλείνει το τηλέφωνο του ώστε να μην του αποσπάται η προσοχή.

Ι.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass