Εξαρση της πορνείας στα βρετανικά πανεπιστήμια

ΤΙ ΣΠΡΩΧΝΕΙ ΤΙΣ ΦΟΙΤΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΤΟΥ ΑΓΟΡΑΙΟΥ ΕΡΩΤΑ;

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2018 16:25

ΛΟΝΔΙΝΟ
Τα βρετανικά πανεπιστήμια πρέπει να σταματήσουν να αδιαφορούν απέναντι στην «έξαρση» του αγοραίου έρωτα στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, αναφέρει χθεσινό  δημοσίευμα του Independent.
Όπως επισημαίνει το άρθρο, ολοένα και περισσότερες φοιτήτριες (αλλά και φοιτητές) που σπουδάζουν στα ακαδημαϊκά ιδρύματα της Βρετανίας στρέφονται στην πορνεία για να αντεπεξέλθουν στα υπέρογκα έξοδα των σπουδών τους.


Η αύξηση των εξόδων διαβίωσης και των διδάκτρων, σε συνδυασμό με την πρόσβαση σε online εφαρμογές που «καταργούν» τα παραδοσιακά εμπόδια (κοινωνικά και άλλα) για την ενασχόληση με το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, θεωρούνται δύο από τους σημαντικότερους λόγους για την έξαρση του αγοραίου έρωτα στα πανεπιστήμια, όχι μόνο της Βρετανίας αλλά και άλλων χωρών.
Σύμφωνα με τον Independent, πολλά πανεπιστήμια όχι μόνο δεν κάνουν κάτι για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, αλλά «μπλοκάρουν» και ομάδες στα social media που προσπαθούν να βοηθήσουν τα κορίτσια αυτά ψυχολογικά, επειδή «φέρνουν στο φως καταστάσεις που θέλουν να παραμείνουν κρυμμένες».
Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του οργανισμού English Collective of Prostitutes, μιας ομάδας που υποστηρίζει την αποποινικοποίηση της πορνείας, ο αριθμός των νέων γυναικών που επικοινωνεί καθημερινά με την οργάνωση έχει αυξηθεί κατακόρυφα.
«Οι περισσότερες από τις κοπέλες στρέφονται στην πορνεία για να καλύψουν απλές καθημερινές ανάγκες, όπως το φαί και οι λογαριασμοί. Πολλές είναι επίσης οι νεαρές που δεν έχουν αρκετά χρήματα για τα δίδακτρά τους», εξηγεί η Laura Watson.
Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα μιας 18χρονης κοπέλας, η οποία αποκάλυψε στην εφημερίδα υπό καθεστώς ανωνυμίας ότι έγινε πόρνη στα 18 της, επειδή το φοιτητικό της δάνειο δεν επαρκούσε για να καλύψει το νοίκι της.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass