Διάπλους του Ατλαντικού μέσα σε ένα «βαρέλι»!

ΑΠΟ 71ΧΡΟΝΟ ΓΑΛΛΟ

Δημοσίευση: 28 Δεκ 2018 15:26

ΜΑΔΡΙΤΗ
Με μία πορτοκαλί κάψουλα, σε σχήμα βαρελιού, και μοναδική ώθηση τα θαλάσσια ρεύματα, ξεκίνησε ένας Γάλλος 71 ετών με σκοπό να διαπλεύσει τον Ατλαντικό Ωκεανό. Με αφετηρία το Ελ Χιέρο στα Κανάρια Νησιά της Ισπανίας, ο Zαν-Ζακ Σαβέν στοχεύει να φθάσει στην Καραϊβική μέσα σε τρεις μήνες.

Κατά μήκος της διαδρομής, θα αφήνει αναγνωριστικά σημάδια ώστε να βοηθήσει τους ωκεανογράφους να μελετήσουν τα ρεύματα του Ατλαντικού. «Ο καιρός είναι υπέροχος. Το κύμα φθάνει το ένα μέτρο και κινούμαι με 2-3 χλμ/ώρα», δήλωσε στο AFP. «Για την ώρα η κάψουλά μου αντιδρά πολύ καλά και μέχρι την Κυριακή οι άνεμοι θα είναι ευνοϊκοί», πρόσθεσε. Η κάψουλα, η οποία διαθέτει ένα κρεβάτι, μια κουζίνα και χώρο αποθήκευσης, είναι σχεδιασμένη για να αντέχει το συνεχές σφυροκόπημα των κυμάτων. Πρώην αλεξιπτωτιστής του στρατού, πιλότος και φύλακας σε εθνικό πάρκο, ο Σαβέν θεωρεί ότι τα ρεύματα του ωκεανού από μόνα τους θα βοηθήσουν το βαρέλι του να καλύψει μια απόσταση 4.500 χλμ και να φθάσει στην Καραϊβική.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass