«Tέλος εισόδου» στους τουρίστες επιβάλλει η Βενετία

ΤΡΙΑ ΕΥΡΩ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΓΙΑ ΕΠΙΣΚΕΥΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 15:40

ΡΩΜΗ
Το Δ.Σ. της Βενετίας ψήφισε υπέρ του να επιβληθεί τέλος εισόδου στους επισκέπτες προκειμένου να καλυφθεί το κόστος για τη συντήρηση της πόλης που αποτελεί δημοφιλές Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς.
Περίπου 25 εκατ. τουρίστες επισκέπτονται την πόλη κάθε χρόνο, από τους οποίους περίπου τα 14 εκατ. περνούν εκεί μόνο μία ημέρα. Πολλοί κουβαλούν μαζί το φαγητό τους, το οποίο σημαίνει ότι δεν επωφελούνται οικονομικά από αυτούς οι τοπικές επιχειρήσεις.


Οι δημοτικοί σύμβουλοι επικύρωσαν με συντριπτική πλειοψηφία το εισιτήριο εισόδου σε συνεδρίαση αργά προχθές, λέγοντας ότι οι ημερήσιοι επισκέπτες θα πρέπει να καταβάλουν φέτος 3 ευρώ το άτομο για να μπουν στη Βενετία. Το ποσό θα αυξηθεί στα 6-10 ευρώ από τις αρχές του 2020, ανάλογα με το εάν πρόκειται για υψηλή ή χαμηλή τουριστική περίοδο. Ο πληθυσμός της Βενετίας μειώθηκε με ταχείς ρυθμούς τις τελευταίες δεκαετίες από τους σχεδόν 175.000 κατοίκους μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο στους περίπου 50.000 σήμερα. Οι εναπομείναντες κάτοικοι παραπονιούνται ότι η πόλη τους κατακλύζεται από τουρίστες ενώ οι ίδιοι καλύπτουν το κόστος για την καθαριότητα και την ασφάλεια.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass