Σε εγκάρδιο κλίμα η νέα συνάντηση Τραμπ - Κιμ Γιονγκ Ουν

ΖΗΤΟΥΜΕΝΟ Η ΠΡΟΟΔΟΣ ΣΤΗΝ «ΑΠΟΠΥΡΗΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ»

Δημοσίευση: 28 Φεβ 2019 16:06

ΑΝΟΪ
Με μία θερμή χειραψία και συγκρατημένα χαμόγελα κήρυξαν την έναρξη της δεύτερης, σε διάστημα οκτώ μηνών, συνάντησής τους ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Κιμ Γιονγκ Ουν, στο ουδέτερο έδαφος του Βιετνάμ.
Στις πολύ σύντομες δηλώσεις του πριν από το προγραμματισμένο 20λεπτο τετ α τετ με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, και το δείπνο που επρόκειτο να ακολουθήσει, ο Αμερικανός Πρόεδρος μίλησε για την «πολύ καλή μεταξύ τους σχέση», εκφράζοντας -την αναμενόμενη- αισιοδοξία του για την επιτυχημένη, ίσως «ακόμη καλύτερη» και από την πρώτη τους συνάντηση, πέρσι τον Ιούνιο, στη Σιγκαπούρη. Τη «θαρραλέα απόφαση» του Τραμπ χαιρέτισε και ο Κιμ, αναφερόμενος στη Σύνοδο.  


Τα διακυβεύματα, σύμφωνα με το nafteboriki.gr,  είναι όντως πολλά σε αυτή τη δεύτερη Σύνοδο Κορυφής Τραμπ - Κιμ: Από την αποπυρηνικοποίηση της Πιονγκαγιάνγκ και τη χαλάρωση των αμερικανικών κυρώσεων έως το τέλος του πολέμου της Κορέας. Επισήμως, οι δύο ηγέτες συναντώνται και σήμερα στο Ανόι, για να «χτίσουν» πάνω στα θεμέλια που τοποθέτησαν στην ιστορική πρώτη τους Σύνοδο στη Σιγκαπούρη, προκειμένου να υπάρξει πρόοδος στην «αποπυρηνικοποίηση». Επί της ουσίας, ωστόσο, στο διάστημα των οκτώ αυτών μηνών δεν φάνηκε ουδεμία διπλωματική πρόοδος, ενώ η αποπυρηνικοποίηση εξακολουθεί να αιωρείται ασαφής. Πάντως δεν είναι λίγοι αυτοί που εκφράζουν έντονη ανησυχία μήπως ο Τραμπ -εξαιτίας των πολιτικών δυσκολιών στην Ουάσιγκτον- φανεί περισσότερο από όσο πρέπει υποχωρητικός απέναντι στον Κιμ.
Ο ίδιος, λίγο πριν από την πρώτη συνάντηση και το δείπνο με τον Βορειοκορεάτη ηγέτη, το διέψευσε κατηγορηματικά από το Twitter. «Ο Κιμ Γιονγκ Ουν κι εγώ θα προσπαθήσουμε πολύ σκληρά να εργαστούμε στην αποπυρηνικοποίηση κι έπειτα να κάνουμε τη Βόρεια Κορέα οικονομική υπερδύναμη. Πιστεύω ότι η Κίνα, η Ρωσία, η Ιαπωνία και η Νότια Κορέα θα βοηθήσουν πολύ», έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στον λογαριασμό του στο Twitter.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass