ΣΕΡΒΙΑ:

Ο Βούτσιτς έπαιζε... σκάκι εν ώρα πολιορκίας

Δημοσίευση: 18 Μαρ 2019 15:08

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Αλεξάνταρ Βούτσιτς, αποχώρησε από το προεδρικό μέγαρο, αργά το απόγευμα, όταν πλέον οι διαδηλωτές έλυσαν την πολιορκία του κτιρίου και αποχώρησαν.

Ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς βγήκε από την κεντρική έξοδο του κτιρίου και καθώς κατευθύνονταν προς το υπηρεσιακό του αυτοκίνητο χαιρετούσε και χαμογελούσε κάποιους διαδηλωτές οι οποίοι παρέμειναν έξω από το προεδρικό μέγαρο και τον αποδοκίμαζαν. Ο πρόεδρος της Σερβίας κατά τη διάρκεια που οι διαδηλωτές είχαν περικυκλώσει το προεδρικό μέγαρο και τον κρατούσαν αποκλεισμένο μέσα, ανάρτησε στο Instagram φωτογραφία, όπου φαίνεται να παίζει σκάκι με τον ΥΠ.ΕΣ. Νέμποϊσα Στεφάνοβιτς, με το σχόλιο: «Στιγμές χαλαρότητας πριν τον απογευματινό φόρτο εργασίας».

Οι διαδηλωτές με επικεφαλής τους ηγέτες του συνασπισμού των κομμάτων της αντιπολίτευσης «Συμμαχία για την Σερβία» (SzS), μετά την αποχώρηση τους από το προεδρικό μέγαρο, πραγματοποίησαν πορεία προς την γενική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου, όπου κρατούνται εφτά άτομα τα οποία συνελήφθησαν χθες , για τα προχθεσινοβραδινά επεισόδια στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Από τη διοίκηση της αστυνομίας ζήτησαν να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι συλληφθέντες, δίνοντας διορία εικοσιτέσσερις ώρες για να ικανοποιηθεί το αίτημά τους. Μπροστά από το κτίριο της αστυνομίας οι διαδηλωτές έμειναν μέχρι τις 7 το βράδυ και αποχώρησαν ήρεμα.

ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΚΛΕΦΤΕΣ

Η πολιορκία των περίπου 2.000 διαδηλωτών έγινε την ώρα που ο Βούτσιτς παραχωρούσε συνέντευξη Τύπου, με αφορμή τα επεισόδια που έγιναν το Σάββατο και την εισβολή διαδηλωτών στη δημόσια τηλεόραση. Ο πρόεδρος της Σερβίας καταδίκασε την εισβολή και χαρακτήρισε φασίστες και κλέφτες τους ηγέτες της αντιπολίτευσης, που- σημείωσε- έχουν την υποστήριξη της ηγεσίας των Αλβανών του Κοσόβου και την ανοχή των δυτικών χωρών.

Η κατάσταση έξω από το προεδρικό μέγαρο της Σερβίας

Μάλιστα, ο Βούτσιτς ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να συζητήσει με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης και ότι δεν θα ικανοποιήσει κανένα από τα αιτήματά τους, ακόμη και αν κατεβάσουν 100.000 διαδηλωτές στους δρόμους.

Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης κάλεσαν τους πολίτες να συγκεντρωθούν και πάλι σήμερα το απόγευμα έξω από την γενική αστυνομική διεύθυνση Βελιγραδίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass