Βαρκελώνη: Δήμαρχο των Podemos έβγαλε ο Βαλς

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 18:34

ΒΑΡΚΕΛΩΝΗ

Ο πρώην πρωθυπουργός της Γαλλίας, Μανουέλ Βαλς, αποτέλεσε το πρόσωπο κλειδί στις επαναληπτικές εκλογές για τον δήμο της Βαρκελώνης στην Ισπανία το Σαββατοκύριακο.

Ο πρωθυπουργός της σοσιαλιστικής κυβέρνησης επί προεδρίας Φρανσουά Ολάντ, Μανουέλ Βαλς κατέβαινε υποψήφιος για τον δήμο της Βαρκελώνης στην Ισπανία με τη στήριξη των Ciudadanos. Ωστόσο, το αποτέλεσμα του α' γύρου βρήκε τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της γαλλικής πολιτικής σκηνής στην τέταρτη θέση. Προς έκπληξη πολλών στην Ισπανία, όσο και στη Γαλλία, πριν την κάλπη για τον δεύτερο γύρο, ο Βαλς δήλωσε πως στηρίζει την απερχόμενη Δήμαρχο της πόλης, Αντα Κολάου, δίνοντας της ουσιαστικά μια αναπάντεχη ώθηση απέναντι στον υποψήφιο των υποστηρικτών της ανεξαρτησίας της Καταλονίας.

Οπως αναφέρει δημοσίευμα της γαλλικής Le Parisien, η Κολάου δεν είχε πιθανότητες να επανεκλεγεί, ωστόσο με την κίνηση του Μανουέλ Βαλς βρέθηκε ξανά στη θέση του Δημάρχου ενός από τους μεγαλύτερους δήμους της Βαρκελώνης.

ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ «ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ»

«Η πολιτική επιβάλει καμιά φορά να επιλέγεις το λιγότερο κακό» είπε ο Μανουέλ Βαλς για την απόφασή του που προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στο κόμμα που τον στήριξε, αλλά και σε δεκάδες οπαδούς των αντιπάλων της Κολάου που είδαν τη δημαρχία να χάνεται από την κίνηση Ματ του πρώην πρωθυπουργού της Γαλλίας. «Η γαλλική μου κουλτούρα, εκείνη του δεύτερου γύρου και της ενότητας με βοήθησε. Στα κόμματα (τα ισπανικά), πολλοί δεν το καταλαβαίνουν αυτό εδώ» είπε σε δηλώσεις του ο Μανουέλ Βαλς.

«Μας εξέπληξε όλους» δήλωσε από την πλευρά της η επανεκλεγείσα δήμαρχος Αντα Κολάου που δυσκολεύτηκε να διαχειριστεί το γεγονός πως ένας υποψήφιος της κεντροδεξιάς έδωσε τη στήριξή του σε εκείνη.

Ο Μανουέλ Βαλς έκρινε πως δεν θα έπρεπε να πάρει την εξουσία στην πόλη το κόμμα των υπέρμαχων της ανεξαρτησίας, παρότι είχε χαρακτηρίσει και εμμένει στη θέση του πως η νυν δήμαρχος είναι εκπρόσωπος του λαϊκισμού στη χώρα.

Η ισπανική εφημερίδα El Mundo έγραψε πως ο Μανουέλ Βαλς «στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και του παρελθόντος του: εκείνο του ηγέτη ενός κράτους». «Προτίμησα την χρήσιμη ψήφο. Εδώ μιλάμε για μια πραγματική ήττα των αυτονομιστών και αυτό συμβαίνει χάρη σε εμένα» δηλώνει ο ίδιος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass