Βαρθολομαίος: Εργαζόμεθα για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών

Δημοσίευση: 18 Ιουν 2019 18:36

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο εργάζεται για την προσέγγιση ανθρώπων και λαών, πολύ δε περισσότερο των γειτονικών λαών, και επικροτεί κάθε προσπάθεια προς αυτή την κατεύθυνση, επισήμανε, στην ομιλία του, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος χοροστάτησε στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίας Τριάδος, της μεγαλωνύμου Κοινότητας του Σταυροδρομίου.

Απευθυνόμενος σες νεαρούς και μικρότερους αθλητές, ο Παναγιώτατος σημείωσε ότι μέσω των φιλικών αυτών αγώνων προάγονται και οι φιλικές σχέσεις ανάμεσα στους δύο γείτονες και συμμάχους λαούς.

«Ως Οικουμενικό Πατριαρχείο χαιρετίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες που στήνουν γέφυρες αντί να ορθώνουν τείχη που χωρίζουν τους λαούς και τους ανθρώπους. Είναι σταθερή η γραμμή του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου να συμβάλλει εις το πλησίασμα και εις την κοινήν δημιουργικήν συνεργασίαν των ανθρώπων και των λαών, πόσο μάλλον των γειτόνων λαών».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τους παράγοντες της ομάδας για την πρωτοβουλία τους και ιδιαιτέρως τον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος συνόδευσε στον ναό τα στελέχη της ομάδας, τους νεαρούς αθλητές, τους εκπαιδευτές και τους συγγενείς τους. Εκφράζοντας την ευαρέσκεια της Μητρός Εκκλησίας για το ποιμαντικό έργο του, ο Παναγιώτατος τόνισε ότι ο μητροπολίτης Ιωαννίνων λαμβάνει πάντοτε πρωτοποριακές πρωτοβουλίες για να οικοδομήσει και να προωθήσει τις δραστηριότητες του ποιμνίου του.

Απευθυνόμενος στον παριστάμενο νέο Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, του οποίου η ενθρόνιση θα πραγματοποιηθεί το ερχόμενο Σάββατο, στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος Νέας Υόρκης, ο Παναγιώτατος τον διαβεβαίωσε ότι «αι προσευχαί και η αγάπη όλων μας, από την γενέτειράν σας, την Κωνσταντινούπολη, σας συνοδεύουν σε αυτό το μεγάλο ξεκίνημα, που δεν είναι μόνον προσωπικό σας ξεκίνημα αλλά είναι μια καινούργια σελίδα στην ιστορία του Οικουμενικού μας Πατριαρχείου και ειδικότερα στην ζωήν της ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής».

Εξέφρασε δε τη βεβαιότητα ότι και οι τρεις εκλεγέντες προσφάτως νέοι Αρχιεπίσκοποι, Αυστραλίας, Αμερικής και Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας, θα εργαστούν για την ενίσχυση του ποιμνίου τους και των δεσμών του με το σεπτό Κέντρο, θα προωθήσουν τη συνεργασία και τις αδελφικές σχέσεις με τις άλλες χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες και θα προβάλλουν με τη διακονία τους τον πάνσεπτον Οικουμενικόν Θρόνον, ο οποίος «φωτίζει την οικουμένη με το ανέσπερον φως του Φαναρίου και δημιουργεί ελπίδες και προσδοκίες για ένα καλύτερο αύριο».

Μετά την ομιλία του, ο Παναγιώτατος έδωσε τον λόγο στον μητροπολίτη Ιωαννίνων Μάξιμο, ο οποίος αναφέρθηκε στους παλαιοτάτους δεσμούς της Ηπείρου με την Μητέρα Εκκλησία της Κωνσταντινουπόλεως.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass