Σαρλ Μισέλ: Δεσμεύομαι για μια Ευρώπη με αυτοπεποίθηση

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 15:08

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Για μια Ευρώπη «με αυτοπεποίθηση και σίγουρη για τον εαυτό της», ηγέτιδα στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής δεσμεύτηκε ο Σαρλ Μισέλ. Ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, κατά τη μεταβίβαση χθες της εξουσίας από τον προκάτοχό του Ντόναλντ Τουσκ, τόνισε:

«Θέλω μια Ευρώπη με αυτοπεποίθηση, σίγουρη για τον εαυτό της που θα εκφράζει τη θέση της», υπογράμμισε στη μεγάλη αίθουσα του κτιρίου του Συμβουλίου στις Βρυξέλλες, ενώπιον ενός ακροατηρίου που αποτελείτο κυρίως από υπαλλήλους που είχαν έρθει να αποχαιρετήσουν τον Πολωνό και να καλωσορίσουν τον νέο κάτοχο του θώκου. Σε μια σύντομη ομιλία, αφού απέτισε φόρο τιμής στον Ντόναλντ Τουσκ, ο πρώην πρωθυπουργός του Βελγίου αποκάλυψε τις προτεραιότητές του, που είναι κυρίως να κάνει την Ευρώπη «παγκόσμιο ηγέτη στην πράσινη οικονομία». Ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ, ο οποίος μόλις διορίστηκε επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ, ευρωπαϊκή δεξιά), έλαβε παρατεταμένο και θερμό χειροκρότημα έπειτα από πέντε χρόνια στην προεδρία του Συμβουλίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass