Εκτοξεύτηκε η χρήση κινητών τηλεφώνων

Στην ΕΕ μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής

Δημοσίευση: 30 Νοε 2019 18:34

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Κατακόρυφη αύξηση της χρήσης κινητών τηλεφώνων στο εξωτερικό, μετά την κατάργηση των τελών περιαγωγής στην ΕΕ, συμπεραίνει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την ταυτόχρονη διαπίστωση ότι «οι εγχώριες τιμές για τις υπηρεσίες κινητών επικοινωνιών έχουν πράγματι μειωθεί συνολικά σε ολόκληρη την ΕΕ».

Η Επιτροπή δημοσίευσε χθες την πρώτη πλήρη επανεξέταση της αγοράς περιαγωγής, από την οποία προκύπτει ότι «οι ταξιδιώτες σε ολόκληρη την ΕΕ έχουν ωφεληθεί πολύ από την κατάργηση των τελών περιαγωγής τον Ιούνιο του 2017», όπως αναφέρεται σε σχετικό δελτίο Τύπου της αντιπροσωπείας της Κομισιόν στη χώρα μας.

Βάσει στοιχείων, «η χρήση κινητών δεδομένων κατά τη διάρκεια ταξιδιών στην ΕΕ έχει δεκαπλασιαστεί σε σύγκριση με το έτος πριν από την εφαρμογή της περιαγωγής με χρέωση εσωτερικού, ενώ είχε κορυφωθεί κατά την περίοδο των διακοπών, όταν η χρήση κινητών δεδομένων στο εξωτερικό ήταν 12 φορές υψηλότερη».

Η χρήση δεδομένων περιαγωγής εντός της ΕΕ και του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου (ΕΟΧ) κορυφώθηκε κατά την περίοδο των καλοκαιρινών διακοπών του 2018 (τρίτο τρίμηνο), όταν η χρήση κινητών δεδομένων στο εξωτερικό ήταν 12 φορές μεγαλύτερη σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την κατάργηση όλων των τελών περιαγωγής λιανικής. Κατά την ίδια χρονική περίοδο, ο όγκος των τηλεφωνικών κλήσεων που πραγματοποιήθηκαν με περιαγωγή ήταν σχεδόν τρεις φορές υψηλότερος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass