ΕΡΝΤΟΓΑΝ:

Θα μας βρουν απέναντι σε νησιά και βραχονησίδες

Δήλωσε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed, κατά την τελετή καθέλκυσης δυο υποβρυχίων

Δημοσίευση: 23 Δεκ 2019 15:45

ΑΓΚΥΡΑ

Σε ένα νέο κρεσέντο προπαγάνδας επιδόθηκε ο τούργος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μιλώντας εκ νέου για "γκρίζες ζώνες" στο Αιγαίο, κάνοντας λόγο για αμφισβητούμενα νησιά, ενώ τόνισε ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed.

Οι προκλητικές δηλώσεις έγιναν σε ομιλία του κατά την καθέλκυση δύο τουρκικών υποβρυχίων από το ναυπηγείο Γκιολτζούκ. "Η Ελλάδα και οι σύμμαχοί της προσπαθούν να μπλοκάρουν την πρόσβαση της Τουρκίας σε όλες τις θάλασσες, αλλά η Τουρκία θα συνεχίσει να έχει πρόσβαση στον EastMed μέσω πρωτοβουλιών, όπως η Συμφωνία για τις θαλάσσιες ζώνες με τη Λιβύη και την τδβκ (όπως αποκάλεσε το ψευδοκράτος)", ανέφερε, σύμφωνα με το sigmalive. Και συνέχισε: "Όσοι εποφθαλμιούν τα δικαιώματα της Τουρκίας με τα σχέδια που ετοιμάζουν πάνω σε νησιά και βραχονησίδες στο Αιγαίο, στα οποία δεν έχουν κυριαρχία, πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν βρουν το δρόμο ανοιχτό. Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα κατά της χώρας μας με χάρτες που φτιάχνουν στα τραπέζια. Αν παραιτηθούμε από τη διαδικασία που έχουμε ξεκινήσει με την ΤΔΒΚ και τη Λιβύη, αφήστε τις οικονομικές δραστηριότητες, δεν θα μας αφήσουν ούτε ακτή, ούτε και παραλία να ρίξουμε παραγάδι".

ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Αναφορικά με την συμφωνία με τη Λιβύη ανέφερε: "Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε ότι κανείς δεν θα μας περιορίσει στις ακτές μας. Το μνημόνιο που έχουμε με τη Λιβύη δεν έρχεται σε αντίθεση με τον δικό μας νόμο ή το διεθνές δίκαιο. Ως η μακρύτερη παράκτια χώρα, δεσμευόμαστε να καταπολεμήσουμε όλες τις ευκαιρίες μας να προστατεύσουμε τα δικαιώματά μας εδώ". "Οι απέναντί μας δεν νοιάζονται ούτε συνειδητοποιούν τί εστί δικαίωμα, δίκαιο, δικαιοσύνη και ηθική. Η Τουρκία δεν πρόκειται επ’ ουδενί να κάνει πίσω από τη συμφωνία με τη Λιβύη, όπως δεν έκανε πίσω ούτε στη Συρία. Γνωρίζουμε καλά το λόγο της εντατικοποίησης των προσπαθειών για την ανατροπή της νόμιμης κυβέρνησης της Λιβύης", κατέληξε ο Ερντογάν.

Ο τούρκος πρόεδρος παράλληλα, είπε πως η αύξηση στη στρατιωτική βοήθεια στην "αναγνωρισμένη από τον ΟΗΕ" κυβέρνηση της Λιβύης, θα πραγματοποιηθεί αν αυτό χρειαστεί και θα αξιολογήσει τις επιλογές που έχει σε αεροπορικό, χερσαίο και ναυτικό επίπεδο.

Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία δεν θα οπισθοχωρήσει από τις δύο συμφωνίες που έχει υπογράψει με την Λιβύη.

Λίγο νωρίτερα, ο Τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι "η Τουρκία θα υποστηρίξει την διεθνώς αναγνωρισμένη κυβέρνηση της Λιβύης, μέχρι η ειρήνη, η σταθερότητα και η ασφάλεια να εδραιωθούν στην χώρα".

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass