ΣΟΜΑΛΙΑ:

90 νεκροί από έκρηξη

Δημοσίευση: 29 Δεκ 2019 18:40

ΜΟΓΚΑΝΤΙΣΟΥ

Λουτρό αίματος στη Σομαλία, με τουλάχιστον 90 νεκρούς από έκρηξη παγιδευμένου οχήματος στην πρωτεύουσα, Μογκαντίσου, ενώ περίπου 54 τραυματίες μεταφέρθηκαν στο τοπικό νοσοκομείο (Medina).

Ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται με ραγδαίο ρυθμό. Ο δήμαρχος της πόλης, Ομάρ Μοχάμεντ Φιλίς είχε προηγούμενα αναφέρει ότι από την έκρηξη τραυματίστηκαν 90 άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και μαθητές. Επίσης, έγινε γνωστό πως ο αριθμός των θυμάτων αναμένεται να αυξηθεί, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί πόσα από τα θύματα της επίθεσης έχουν μεταφερθεί σε άλλα νοσοκομεία. Χαρακτηριστικό είναι πως αρχικά ο απολογισμός ήταν 16 νεκροί.

Η έκρηξη έγινε σε πολυσύχναστο προάστιο του Μογκαντίσου, σύμφωνα με μαρτυρίες. Δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters από το νοσοκομείο Μεντίνα, επιβεβαίωσε πως τα ασθενοφόρα μεταφέρουν δεκάδες τραυματίες. Οι αρχές έχουν διατάξει τις νοσοκομειακές πηγές να μην αναφέρουν το παραμικρό στοιχείο για τον αριθμό των απωλειών, ενώ και η αστυνομία δεν έχει θελήσει να δώσει κάποιον απολογισμό.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αμέσως μετά την έκρηξη η αστυνομία άνοιξε πυρ, αποτρέποντας πολλούς πολίτες να προστρέξουν για βοήθεια στη σκηνή της έκρηξης. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την πολύνεκρη έκρηξη, όμως συχνές είναι οι παρόμοιες επιθέσεις που πραγματοποιούν οι ισλαμιστές μαχητές της οργάνωσης Αλ Κάιντα, που επιδιώκουν να ανατρέψουν την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση της χώρας.

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass