Συναγερμός στην Ευρώπη για τον κοροναϊό

ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΛΥΝΣΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟ ΣΕ ΑΝΘΡΩΠΟ

Δημοσίευση: 29 Ιαν 2020 15:04

ΒΕΡΟΛΙΝΟ

Περισσότερα από 4.500 είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον νέο κοροναϊό στην Κίνα, εκ των οποίων τα 106 ήταν θανατηφόρα, ενώ τέσσερα είναι τα κρούσματα στην Ευρώπη. Μάλιστα, η περίπτωση ενός 33χρονου Γερμανού αποτελεί το πρώτο, εκτός Ασίας, κρούσμα επιμόλυνσης ανθρώπου από άνθρωπο.

«Το κρούσμα του κοροναϊού στη Γερμανία είναι η πρώτη περίπτωση μόλυνσης από άνθρωπο σε άνθρωπο στην Ευρώπη, βάσει των στοιχείων που έχει στη διάθεσή του το Ινστιτούτο Robert-Koch», δήλωσε στο CNNi η μικροβιολόγος, Τζαμίλα Σίντατ. Πρόκειται για έναν 33χρονο άνδρα από την περιοχή Στάρνμπεργκ, νότια του Μονάχου. Ο άνδας είναι εργαζόμενος της εταιρείας Webasto και δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα.

Ωστόσο, την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε με μία Κινέζα υπήκοο, η οποία έχει - πλέον - διαγνωστεί με τον κοροναϊό, σύμφωνα με όσα δήλωσε η Βαυαρή υπουργός Υγείας χθες. Σύμφωνα με την Μέλανι Χουμλ, ο ασθενής είναι σε καλή κατάσταση και νοσηλεύεται σε καραντίνα σε κλινική του Μονάχου.

Ταυτόχρονα, ελέγχονται περίπου 40 ακόμη άτομα με τα οποία ήρθε σε επαφή είτε ο ίδιος, είτε η συνεργάτιδα της κινεζικής εταιρείας, η οποία επισκέφθηκε την γερμανική έδρα της Webasto κατά το διάστημα από 19 έως 23 Ιανουαρίου.

Η γυναίκα παρουσίασε συμπτώματα κατά την πτήση της επιστροφής της στην Κίνα, αλλά διαγνώσθηκε μόλις στις 26 Ιανουαρίου, ενώ ο άνδρας από την Γερμανία βρισκόταν ακόμη και χθες στην εργασία του.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που δημοσιοποίησαν οι υγειονομικές αρχές της Βαυαρίας σε συνέντευξη Τύπου, ο 33χρονος ασθενής είναι πατέρας ενός παιδιού που πηγαίνει σε παιδικό σταθμό.

Στο μεταξύ τόσο η Webasto, η οποία διαθέτει εργοστάσια στην Κίνα, όσο και άλλες γερμανικές εταιρίες με αντίστοιχες σχέσεις με την χώρα, ανακοινώνουν ότι αναστέλλουν τα ταξίδια των εργαζομένων τους προς την Κίνα. Ανάλογη ανακοίνωση εξέδωσε η εταιρία ανταλλακτικών αυτοκινήτων «Schaeffler». Την ίδια ώρα στο Μόναχο, σύμφωνα με την εφημερίδα «Abendzeit», παρουσιάζεται ήδη έλλειψη σε μάσκες προστασίας αναπνοής.

ΜΕΤΑΔΙΔΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΔΥΟ ΜΕΤΡΩΝ

Ο νέος κοροναϊός 2019-nCoV «μπορεί να είναι μεταδοτικός από απόσταση δύο μέτρων», ανακοίνωσε ο Λι Σινγκουάνγκ του νοσοκομείου Ντιτάν του Πεκίνου.

«Όλοι πρέπει να φορούν προστατευτικές μάσκες και να μειώνουν τον αριθμό των στενών επαφών όσο το δυνατόν περισσότερο. Λέγοντας 'στενές' εννοούμε αυτή τη στιγμή μια απόσταση ενός έως δύο μέτρων --η μόλυνση μπορεί να συμβεί σ' αυτή την απόσταση», λέει ο ειδικός, σύμφωνα με κινεζικά μέτρα ενημέρωσης.

Ο ειδικός επισήμανε, επίσης, πως ο ιός μπορεί να μεταδοθεί με την επαφή, αν φθάσει στα μάτια ή σε βλεννώδεις μεμβράνες του ανθρώπου.

ΑΜΦΙΛΕΓΟΜΕΝΟ ΜΕΤΡΟ ΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΜΑΣΚΕΣ

Καθώς εξαπλώνεται η παγκόσμια ανησυχία για τον νέο κοροναϊό, οι πανικόβλητοι πολίτες σε ολόκληρο τον κόσμο εξαρτώνται από μια αβέβαιη πρώτη γραμμή άμυνας: την πολυπόθητη χειρουργική μάσκα που όμως είναι σε έλλειψη και για περιορισμένη χρήση.

Η χειρουργική μάσκα έχει γίνει ένα απαραίτητο «όπλο» στη μάχη εναντίον ενός αόρατου εχθρού.

Είναι φθηνή, μαζικής παραγωγής και συνήθως εύκολα διαθέσιμη στα φαρμακεία, όμως οι ειδικοί αμφισβητούν τη χρησιμότητά της ως ένα εργαλείο παρεμπόδισης της μετάδοσης του νέου ιού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MPOFILIOU 8-9-22
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass