ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μακελάρης δολοφόνησε εννέα σε μπαρ με ναργιλέδες

ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΑ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΤΟΥ ΔΡΑΣΤΗ ΤΩΝ ΠΟΛΥΝΕΚΡΩΝ ΕΠΙΘΕΣΕΩΝ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 18:38

 Tο ρατσιστικό μένος του φαίνεται πως όπλισε το χέρι του δράστη της διπλής δολοφονικής επίθεσης στην πόλη Χανάου, στο γερμανικό κρατίδιο της Έσσης, κατά την οποία εννέα άνθρωποι δολοφονήθηκαν το βράδυ της Τετάρτης προς Πέμπτη.

Μετά τις επιθέσεις, ο ακροδεξιός Γερμανός βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, δίπλα σε ένα ακόμη πτώμα. Οι επιθέσεις είχαν στόχο θαμώνες μπαρ με ναργιλέδες και τα πυρά τραυμάτισαν σοβαρά πολλούς ακόμη ανθρώπους, μετέδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
Ένας από τους πιο σοβαρά τραυματισμένους ανθρώπους υπέκυψε χθες το πρωί, με αποτέλεσμα ο απολογισμός των θυμάτων των δύο επιθέσεων να αυξηθεί σε εννέα, δήλωσε εκπρόσωπος των αρχών.
Το πρόσωπο που η αστυνομία θεωρούσε ύποπτο για την επίθεση βρέθηκε νεκρό μερικές ώρες αργότερα μέσα στο σπίτι του, πλάι στο πτώμα άλλου ενός ανθρώπου, που δεν έχει αναγνωριστεί.
   Η αστυνομία δεν έδωσε πολλές λεπτομέρειες για τον δράστη, ενώ περιορίστηκε να πει ότι «μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν ενδείξεις για περισσότερες δράστες». Επίσης, δεν έδωσε στοιχεία σχετικά με τα κίνητρά του, η γερμανική Bild ωστόσο μετέδωσε ότι σε ένα σημείωμα ομολογίας και ένα βίντεο που άφησε πίσω εκφράζει ακροδεξιές  απόψεις. Σύμφωνα με την Bild, o δράστης που φέρει το όνομα Tobias R., γράφει για την «ανάγκη να καταστραφούν κάποιοι λαοί των οποίων η απέλαση από τη Γερμανία δεν μπορεί πλέον να επιτευχθεί».  Ο ύποπτος, κατά δημοσιογραφικές πληροφορίες, είχε άδεια κυνηγιού.
Ο ιστότοπος της Offenbach-Presse έκανε λόγο και για τρίτη επίθεση, μεταδίδοντας πως ακούστηκαν πυροβολισμοί και σε κεντρική πλατεία της πόλης, ωστόσο οι πληροφορίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί.
Μιλώντας στην εφημερίδα, ο δήμαρχος της πόλης των 98.000 κατοίκων Κλάους Καμίνσκι δήλωσε συγκλονισμένος και τόνισε ότι η αποψινή νύχτα είναι «η χειρότερη που θα μπορούσε κανείς να φανταστεί».
Παρότρυνε ωστόσο τους πολίτες του Χάναου να μην κάνουν αυθαίρετες εικασίες πριν εξιχνιαστεί η υπόθεση.
Για «αληθινό σενάριο φρίκης» μίλησε η συντηρητική βουλεύτρια της περιφέρειας Κάτια Λάικερτ.
Η μεγάλη δύναμη της αστυνομίας που αναπτύχθηκε εσπευσμένα στην πόλη εντόπισε επίσης ένα αυτοκίνητο με πυρομαχικά και γεμιστήρες στο εσωτερικό του, σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο.
Παράλληλα, ένας ύποπτος συνελήφθη στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργείται για τις επιθέσεις.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass