ΙΤΑΛΙΑ

Ανησυχητικό φαινόμενο η εκπόρνευση ανηλίκων

ΕΚΔΙΔΟΝΤΑΙ ΠΑΙΔΙΑ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ 10 ΕΤΩΝ

Δημοσίευση: 21 Φεβ 2020 18:40

ΡΩΜΗ
«Στην Ιταλία, στη Ρώμη εκδίδονται παιδιά 14, 13, ακόμη και 10 ετών». Αυτό, δήλωσε η ιταλίδα εισαγγελέας Μαρία Μοντελεόνε, η οποία είναι επικεφαλής της ειδικής δικαστικής ομάδας αρμόδιας για την προστασία των δικαιωμάτων των ανηλίκων.


«Η εκπόρνευση των ανηλίκων είναι ένα από τα πιο ανησυχητικά φαινόμενα της κοινωνίας μας και τα θύματα είναι τόσο μικρά αγόρια όσο και μικρά κορίτσια», συμπλήρωσε η εισαγγελέας, μιλώντας στο ιταλικό κοινοβούλιο.
Η ίδια συμπλήρωσε ότι τα περασμένα χρόνια οι διώξεις κατά των παιδεραστών και των κυκλωμάτων που εκμεταλλεύονται τα ανήλικα σημείωσαν μεγάλη αύξηση. Μόνο το 2019, αυξήθηκαν κατά 12,9% σε σχέση με το προηγούμενο έτος, με έμφαση και στην σεξουαλική αποπλάνηση ανηλίκων μέσω διαδικτύου.
ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ
Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης κάνουν λόγο για «πραγματικό κοινωνικό συναγερμό» και για την επείγουσα ανάγκη λήψης νέων, αυστηρότερων μέτρων, με στόχο την πιο αποτελεσματική πρόληψη και πάταξη αυτού του φαινομένου.
Μια από τις σημαντικές και αναγκαίες παρεμβάσεις, στις οποίες γίνεται αναφορά, είναι η πραγματοποίηση περισσότερων ελέγχων στην περιοχή του κεντρικού σιδηροδρομικού σταθμού της Ρώμης, του Τέρμινι, στην οποία μεταφέρονται πολλά ανήλικα και εξαναγκάζονται να εκπορνευθούν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass