ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ:

Βόμβες διασποράς στο Ναγκόρνο -Καραμπάχ

Η ΑΡΜΕΝΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕ ΕΝΑΡΞΗ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΖΕΡΜΠΑΪΤΖΑΝ

Δημοσίευση: 07 Οκτ 2020 12:10

ΕΡΕΒΑΝ
Βόμβες διασποράς, οι οποίες είναι απαγορευμένες από το 2010 με διεθνή σύμβαση, χρησιμοποιήθηκαν στο Στεπανακέρτ, την πρωτεύουσα του Ναγκόρνο-Καραμπάχ που βομβαρδίζεται σφοδρά τις τελευταίες ημέρες από τους Αζέρους, κατήγγειλε η Διεθνής Αμνηστία.

Η MKO «επαλήθευσε» πληροφορίες για τη χρήση αυτών των όπλων, η οποία καταγγελλόταν με βίντεο που δημοσιοποιήθηκαν από αρμενικές πηγές στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμνηστίας που δόθηκε στη δημοσιότητα. Οι ειδικοί της Διεθνούς Αμνηστίας «μπόρεσαν να εντοπίσουν τις κατοικημένες ζώνες του Στεπανακέρτ όπου γυρίσθηκαν αυτές οι εικόνες και να ταυτοποιήσουν βόμβες διασποράς M095 DPICM ισραηλινής κατασκευής, που φαίνεται να ρίχτηκαν από τις αζερικές δυνάμεις», σύμφωνα με την ανακοίνωση. Το Ισραήλ είναι ένας από τους μεγάλους προμηθευτές όπλων του Αζερμπαϊτζάν. «Η χρήση βομβών διασποράς απαγορεύεται σε όλες τις περιπτώσεις από τον διεθνή ανθρωπιστικό νόμο», υπενθυμίζει ο Ντένις Κριβόσεεφ, διευθυντής της Αμνηστίας για την Ανατολική Ευρώπη και την Κεντρική Ασία. «Η ανάπτυξη αυτών των όπλων, που πλήττουν αδιακρίτως σε κατοικημένες ζώνες, είναι τρομακτική και απαράδεκτη», πρόσθεσε. Η Διεθνής Αμνηστία «καλεί όλα τα μέρη στη σύγκρουση να σεβαστούν το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο και να προστατεύουν τους αμάχους», καταλήγει η ΜΚΟ.
ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΘΕΣΗ
Εν τω μεταξύ την έναρξη ευρείας κλίμακας επίθεσης του στρατού του Αζερμπαϊτζάν στο νότιο τμήμα του Ναγκόρνο - Καραμπάχ ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Αρμενίας.
Όπως έγραψε σε ανάρτησή της στο Facebook η εκπρόσωπος τύπου του υπουργείου Άμυνας, Σουσάν Στεπανιάν, μετά το μεσημέρι οι ένοπλες δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν ενεργοποίησαν εφεδρικές δυνάμεις, μεγάλο αριθμό στρατιωτικού οπλισμού συμπεριλαμβανομένων αρμάτων μάχης και πυροβολικού. Η ίδια ανέφερε ότι οι δυνάμεις του Αζερμπαϊτζάν άρχισαν να βάλλουν με ρουκέτες εναντίον της πόλης Στεπανακέρτ στο Ναγκόρνο - Καραμπάχ.
Επίσης, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ το υπουργείο Εξωτερικών της Αρμενίας ανακοίνωσε ότι η επίθεση του στρατού του Αζερμπαϊτζάν ξεκίνησε «κατά τη διάρκεια της επίσκεψης στο Μπακού του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας και μάλιστα μερικές ώρες μετά τις δηλώσεις που έκαναν οι υπουργοί Εξωτερικών του ΟΑΣΕ για τη σημασία του τερματισμού των εχθροπραξιών».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass