Του κόσμου τα παράξενα

Δημοσίευση: 25 Οκτ 2020 13:00

Από «Τούρκικο» σε «Ελληνικό»
Αλυσίδα fast food στη Σαουδική Αραβία άλλαξε το όνομα ενός μπέργκερ από «Τούρκικο» σε «Ελληνικό», λόγω των εντάσεων ανάμεσα σε Σαουδική Αραβία και Τουρκία.
Το μπέργκερ δεν είχε κάποιο τούρκικο στοιχείο εκτός από το όνομα και το διαφημιστικό του σήμα, που αποτελούνταν από ένα τούρκικο φέσι και ένα μουστάκι, σύμφωνα με το Bloomberg. Μάλιστα, η αλλαγή ονόματος έφερε και μείωση της τιμής του μπέργκερ. Η εν λόγω κίνηση έρχεται στο πλαίσιο του εμπάργκο της Σαουδικής Αραβίας στα προϊόντα τουρκικής προέλευσης λόγω της «εχθρικότητας» της Τουρκίας απέναντι στην ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.


Μάλιστα, η καμπάνια των Σαουδαράβων κατά τούρκικων προϊόντων στα social media έχει το δικό της λογότυπο και hashtag, ενώ γνωστός αρθρογράφος και υποστηρικτής της κυβέρνησης ανέφερε στο Twitter ότι «Οι πραγματικοί πολίτες δεν περιμένουν κυβερνητικές αποφάσεις για να δράσουν».

 

Εβηχε πάνω στους συνεπιβάτες
Με… συνοπτικές διαδικασίες κατέβασαν από πτήση επιβάτη χωρίς μάσκα που δεν σταματούσε να βήχει. Η επιβάτης σε πτήση προς το Εδιμβούργο αρνήθηκε να φορέσει μάσκα και δεν σταματούσε να βρίζει. Μάλιστα, άρχισε να βήχει σκόπιμα πάνω σε επιβάτες.
Το απίστευτο συμβάν εκτυλίχθηκε το απόγευμα της Κυριακής 18 Οκτωβρίου 2020 στη Βόρεια Ιρλανδία. «Όλοι θα πεθάνουμε, το ξέρετε αυτό! Όλοι θα πεθάνουμε, γ@….το. Είτε από τον κορονοϊό είτε από κάτι άλλο. Όλοι θα πεθάνουμε» φώναζε η γυναίκα, όταν το πλήρωμα τής ζήτησε να φορέσει μάσκα.
Αεροσυνοδοί την ανάγκασαν να σηκωθεί από τη θέση της προκειμένου στη συνέχεια να αποβιβαστεί από την πτήση και να απογειωθεί το αεροπλάνο.


Κοκαΐνη στα φαρμακεία
Η κοκαΐνη, η έκσταση και οι αμφεταμίνες θα πρέπει να «εθνικοποιηθούν» και να πωληθούν νόμιμα σε κυβερνητικά φαρμακεία για να υπονομεύσουν το παγκόσμιο έγκλημα που σχετίζεται με τα ναρκωτικά, σύμφωνα με μια φιλανθρωπική οργάνωση για τη μεταρρύθμιση των ναρκωτικών.
Σε ένα βιβλίο – με έναν πρόλογο που γράφτηκε από την πρώην πρωθυπουργό της Νέας Ζηλανδίας Έλεν Κλάρκ – η ομάδα εκστρατείας απελευθέρωσης ναρκωτικών Transform προσπάθησε να καθορίσει πρακτικούς τρόπους πώλησης των ναρκωτικών σε κρατικά ειδικά φαρμακεία ως εναλλακτική λύση σε αυτό που αποκαλεί «Μη κερδοφόρος πόλεμος κατά των ναρκωτικών».
Το βιβλίο περιλαμβάνει μια μακέτα για το πώς θα μοιάζει ένα πακέτο νομικής συνταγογραφούμενης κοκαΐνης, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιήσεων για την υγεία, η οποία θα μπορούσε να πωληθεί από τον πάγκο από ειδικά εκπαιδευμένους χημικούς. Η εκστρατεία της Transform για τη νομιμοποίηση των τριών ναρκωτικών υποστηρίζεται από τον πρώην πρόεδρο της Κολομβίας Χουάν Μάνουελ Σάντος.

 

Φύτεψαν κάνναβη στις ζαρντινιέρες
Σπόρους κάνναβης φύτεψε η ομάδα «Κόμβος Ακτιβιστών για μια Φιλελεύθερη Κοινωνία» στις ζαρντινιέρες του Μεγάλου Περιπάτου στην Πανεπιστημίου. Οι… ακτιβιστές μάλιστα εξέδωσαν και δελτίο Τύπου για να αναδείξουν τη δράση τους, με φωτογραφίες και βίντεο από την κάνναβη που άνθισε στο κέντρο της Αθήνας. Στην ανακοίνωση μάλιστα… ευχαριστούν «τους υπαλλήλους της υπηρεσίας πρασίνου καθώς και στον Αντιδήμαρχο Ευγένιο Κολλάτο, όπου αγκάλιασαν την πρωτοβουλία μας και κάθε βράδυ πότιζαν τις καναβουριές».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass