Καλπάζει ο κορονοϊός στην Ευρώπη

Δημοσίευση: 27 Οκτ 2020 12:11

ΠΑΡΙΣΙ
Ο κορονοϊός σαρώνει την Ευρώπη, με πολλές χώρες να υιοθετούν νέα αυστηρά περιοριστικά μέτρα σε μια προσπάθεια να βάλουν φρένο στο δεύτερο κύμα της πανδημίας στη Γηραιά Ήπειρο, που κατέγραψε πάνω από 1,3 εκατ. νέα κρούσματα την περασμένη εβδομάδα,

σύμφωνα με τον ΠΟΥ.
Στην Ισπανία η κυβέρνηση κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης , στη Γαλλία ο αριθμός των θανάτων αυξάνεται καθώς τα νοσοκομεία πασχίζουν να αντεπεξέλθουν στο κύμα εισαγωγών των ασθενών, ενώ στην Ιταλία, την πρώτη δυτική χώρα που προχώρησε την περασμένη άνοιξη σε γενικό lockdown, οι Αρχές ανακοίνωσαν νέα περιοριστικά μέτρα που, όπως ελπίζουν, θα αποτρέψουν την ανάγκη για ένα νέο lockdown. Ήταν ένα εφιαλτικό Σαββατοκύριακο για την Ευρώπη, που είχε φανεί κάποια στιγμή να θέτει υπό έλεγχο την υγειονομική κρίση.
«Η πραγματικότητα είναι ότι η Ευρώπη και η Ισπανία έχουν βυθιστεί σε ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας», είπε ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μετά τη προχθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. Πέρα από την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης, η κυβέρνησή του προχώρησε σε απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 23:00 μέχρι τις 06:00 -πλην των Κανάριων Νησιών- σε ολόκληρη τη χώρα της Ιβηρικής, όπου ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα τρία εκατομμύρια.
Οι τοπικές Αρχές με τις εξουσίες που τους εκχωρήθηκαν μπορούν να προχωρήσουν σε ακόμη αυστηρότερους περιορισμούς στις μετακινήσεις μεταξύ διαφόρων περιοχών και στις συναθροίσεις έως και έξι ατόμων. Ο Σάντσεθ είπε ότι θα ζητήσει από τη Βουλή να εγκρίνει παράταση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης μέχρι τον Μάιο.
Στη Γαλλία η κατάσταση είναι δραματική, με τις Αρχές να καταγράφουν προχθές Κυριακή 52.010 νέα κρούσματα του κορονοϊού -τέταρτη συνεχή μέρα που υπερβαίνουν τα 40.000- και τον επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου της κυβέρνησης για την πανδημία να προειδοποιεί ότι η χώρα μπορεί να έχει και 100.000 κρούσματα την ημέρα. Οι αριθμοί των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ των γαλλικών νοσοκομείων υποχωρούσαν επί μήνες το περασμένο διάστημα, αλλά οι υγειονομικοί βρίσκονται πλέον και πάλι στην πρώτη γραμμή του μετώπου της αντιμετώπισης του κορωνοϊού. Μολαταύτα, οι Αρχές στην περιοχή του Λίγηρα, που έχει πληγεί σφοδρά από την υγειονομική κρίση, προσπαθούν να καθησυχάσουν την κοινή γνώμη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass