ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Ρεκόρ πρώιμης ψήφου

Πάνω από 100.000.000 Αμερικανοί ψήφισαν εκ των προτέρων -Πότε θα ξέρουμε ποιος εκλέχθηκε πρόεδρος

Δημοσίευση: 04 Νοε 2020 12:04

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ

Η ώρα της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ

πλησιάζει. Περισσότεροι από 100.000.000 Αμερικανοί πολίτες είχαν ήδη ψηφίσει εκ των προτέρων, επιλέγοντας έναν εκ των Ντόναλντ Τραμπ ή Τζο Μπάιντεν για την επόμενη τετραετή θητεία στον Λευκό Οίκο. Ήδη, προτού καν να ανοίξουν οι κάλπες χθες , πολλοί ήταν οι πολίτες που έσπευσαν στις κάλπες, σύμφωνα με την πιο πρόσφατη καταμέτρηση του US Elections Project του Πανεπιστημίου της Φλόριντας.
Τα ψηφοδέλτια που στάλθηκαν ταχυδρομικά ή κατατέθηκαν αυτοπροσώπως από τους ψηφοφόρους τις προηγούμενες ημέρες, αντιστοιχούν στο 72% του συνολικού αριθμού των ανθρώπων που ψήφισαν στις εκλογές του 2016 στις ΗΠΑ. Η πρώιμη ψήφος φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ, λόγω της πανδημίας της Covid-19. Οι περισσότεροι αναλυτές θεωρούν ότι λόγω της τάσης αυτής, είναι πιθανόν η συμμετοχή φέτος να σπάσει ρεκόρ όλων των εποχών.

ΠΟΤΕ ΘΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΟΙΟΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ
Εν τω μεταξύ μπορεί στο παρελθόν, πολλοί νικητές σε αντίστοιχες αναμετρήσεις να προέκυψαν νωρίς τη βραδιά της εκλογικής αναμέτρησης, η αυξημένη επιστολική ψήφος όμως αναμένεται να καθυστερήσει την ανακοίνωση των οριστικών αποτελεσμάτων στις Αμερικανικές Εκλογές 2020. Σύμφωνα με ανάλυση των New York Times, που απευθύνθηκε στους υπεύθυνους των εκλογικών κέντρων σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ, ένας σημαντικός αριθμός εκλογικών αναμετρήσεων ίσως παραμείνει αμφίρροπος για αρκετή ώρα, ακόμη και ημέρες μετά το βράδυ των εκλογών.
Μόλις 9 από τις 52 πολιτείες των ΗΠΑ υπολογίζουν να έχουν καταμετρημένο το 98% των ψήφων έως το μεσημέρι της επομένης των αμερικανικών εκλογών 2020. Αντίστοιχα, 22 πολιτείες επιτρέπουν την καταμέτρηση ψηφοδελτίων που φέρουν σφραγίδα ταχυδρομείου ακόμη και μετά την ημέρα των εκλογών.
Σύμφωνα με τους New York Times, τόσο η πολιτεία της Νέας Υόρκης, όσο όμως και εκείνη της Αλάσκας δεν θα δώσουν καθόλου στοιχεία για την επιστολική ψήφο το βράδυ των αμερικανικών εκλογών 2020. Την ίδια ώρα, οι αμφίρροπες πολιτείες του Μίσιγκαν και της Πενσιλβάνια αναμένεται να ανακοινώσουν το οριστικό επίσημο αποτέλεσμα αρκετές ημέρες αργότερα. «Προσωρινές» χαρακτηρίζονται οι ψήφοι πολιτών των οποίων το δικαίωμα ψήφου αμφισβητείται στα εκλογικά κέντρα. Οι υπεύθυνοι των κέντρων αυτών δέχονται μεν το ψηφοδέλτιό τους, αυτό όμως δεν προσμετράται παρά μόνο σε δεύτερο χρόνο, εφόσον διασταυρωθούν τα στοιχεία του πολίτη και επαληθευτεί το δικαίωμά του να ψηφίσει.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass