ΒΙΕΝΝΗ

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Δημοσίευση: 04 Νοε 2020 12:05

ΒΙΕΝΝΗ

Το Ισλαμικό Κράτος φέρεται να ανέλαβε την ευθύνη για το τρομοκρατικό χτύπημα στην

καρδιά της Βιέννης, που άφησε 4 νεκρούς και 22 τραυματίες. Τις πληροφορίες μεταδίδει το Reuters, επικαλούμενο τη δήλωση της οργάνωσης στο Telegram, καθώς επίσης και Ισραηλινοί δημοσιογράφοι. Δύο νεαροί Ελβετοί, ηλικίας 18 και 24 ετών, συνελήφθησαν χθες στο Βίντερτουρ, κοντά στη Ζυρίχη, στη βόρεια Ελβετία, στο πλαίσιο των ερευνών για την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία. Μέχρι το μεσημέρι της Τρίτης, η αυστριακή αστυνομία είχε προχωρήσει σε 14 συλλήψεις ατόμων συνδεόμενα με τον βασικό ύποπτο στην επίθεση της Βιέννης.Οπαδός του ISIS ο δράστης
Οπαδός του Ισλαμικού Κράτους ήταν ο ένας από τους δράστες που έχει ταυτοποιηθεί όπως δήλωσε το πρωί της Τρίτης σε συνέντευξη τύπου ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών Καρλ Νεχάμερ.
Η γερμανική εφημερίδα BILD  μάλιστα δημοσιεύει τη φωτογραφία ενός άνδρα ο οποίος φέρεται να προαναγγέλλει την επίθεση μέσω Instagram.
O επίμαχος λογαριασμός έχει πλέον καταργηθεί με τις αυστριακές αρχές να ερευνούν τη γνησιότητά του. Στο μεταξύ, το υπουργείο Εσωτερικών διέρρευσε πως ο δράστης είναι ένας 20χρονος που είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην αυστριακή πρωτεύουσα (Αλβανικής καταγωγής από τη Βόρεια Μακεδονία) και ήταν γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών επειδή ήταν ένας από τους 90 Αυστριακούς ισλαμιστές που ήθελαν να ταξιδέψουν στη Συρία. Μάλιστα, όπως αποκάλυψε ο Αυστριακός ΥΠΕΣ, Καρλ Νεχάμερ, ο νεαρός τζιχαντιστής είχε φυλακισθεί αφού αποπειράθηκε να ταξιδέψει στη Συρία για να ενταχθεί στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος, ανακοίνωσε η αυστριακή κυβέρνηση.
Ο Νέχαμερ επιβεβαίωσε πληροφορία που μεταδόθηκε από το πρακτορείο ειδήσεων APA ότι ο δράστης είχε καταδικασθεί σε φυλάκιση 22 μηνών τον Απρίλιο 2019. Τον Δεκέμβριο 2019 αποφυλακίσθηκε πρόωρα λόγω του νεαρού της ηλικίας του.
Ο ύποπτος ξεγέλασε το πρόγραμμα αποριζοσπατικοποίησης και έδωσε την εντύπωση ότι είχε ενταχθεί, ενώ έκανε το ακριβώς αντίθετο, δήλωσε ο Αυστριακός υπουργός Εσωτερικών.
Ο βασικός ύποπτος εξουδετερώθηκε από την αστυνομία σε διάστημα εννέα λεπτών, διευκρίνισε ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών, ενώ ο υπουργός Ασφαλείας τόνισε ότι η ταχεία ταυτοποίηση των στοιχείων του είχε ως αποτέλεσμα τις αστυνομικές εφόδους που έκανε στη συνέχεια η αστυνομία και τις συλλήψεις που ακολούθησαν.ΔΙΕΘΝΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ
Σοκαρισμένη παρακολουθεί η διεθνής κοινότητα τις εξελίξεις μετά την τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη, που είχε ως συνέπεια τον θάνατο πέντε ανθρώπων.
Αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων σπεύδουν ο ένας μετά τον άλλον να εκφράσουν την καταδίκη και τον αποτροπιασμό για την επίθεση, αλλά και τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη τους στον αυστριακό λαό.

 

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass