ΗΠΑ

Οι Eλληνες ομογενείς που εξελέγησαν

Δημοσίευση: 06 Νοε 2020 12:33

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ
Το εκλογικό θρίλερ των αμερικανικών εκλογών του 2020 και η μάχη στήθος με στήθος του Τζο Μπάιντεν με τον Ντοναλντ Τραμπ καλά κρατεί ωστόσο, ως επί το πλείστον, ήταν μία ευχάριστη εκλογική βραδιά για τους ομογενείς υποψηφίους στα ομοσπονδιακά και

πολιτειακά όργανα. Οι περισσότεροι εξ αυτών επικράτησαν των αντιπάλων τους, είτε κερδίζοντας την πρώτη εκλογή, είτε ανανεώνοντας τη θητεία τους, υπό δύσκολες ή πιο εύκολες συνθήκες.
Όπως μεταδίδει ο Εθνικός Κήρυκας εκ των βασικών εξελίξεων και για την προώθηση των ελληνικών θέσεων είναι η εκλογή της Νικόλ Μαλλιωτάκη (Nicole Malliotakis) στην Ομοσπονδιακή Βουλή, η οποία προσθέτει έναν ακόμη αντιπρόσωπο για την Ομογένεια. Παράλληλα, οι Κωνσταντίνος Μπιλιράκης (Gus Bilirakis), Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanis), Κρις Πάππας (Chris Pappas), Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) και Τσάρλι Κριστ (Charlie Crist) θα είναι ξανά παρόντες στα βουλευτικά έδρανα.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα ευνοϊκή συγκυρία, σε μια περίοδο κατά την οποία η Ελλάδα θα χρειαστεί να έχει τις δικές της φωνές στο αμερικανικό Κογκρέσο, με δεδομένη την κατάσταση που επικρατεί σε γεωπολιτικό επίπεδο και όχι μόνο.
Στα Πολιτειακά Οργανα της Νέας Υόρκης, εξελέγη ο Ιωάννης-Αλέξανδρος Σάκελος (John - Alexander Sakelos) στην Περιφέρεια 26, ενώ νικητής αναδείχθηκε και ο Μιχάλης Ταννούσης (Michael Tannousis) στην Περιφέρεια 64. Στην Πολιτειακή Γερουσία θα βρίσκονται ξανά οι Μιχάλης Γιάνναρης (Michael Gianaris) και Τζέιμς Σκουφής (James Skoufis), εν αντιθέσει με τον Ανδρέα Γουναρδή (Andrew Gounardes), που έχασε τη δύσκολη μάχη για επανεκλογή στην 39η Περιφέρεια της Νέας Υόρκης.
Όπως αναμενόταν, ο Μιχάλης Ταννούσης επικράτησε με άνεση στην Περιφέρεια 64 της Πολιτειακής Βουλής και εξελέγη για πρώτη φορά στα έδρανα.
Στην 3η Περιφέρεια του Μέριλαντ, ο Δημοκρατικός Τζον Σαρμπάνης (John Sarbanes) κέρδισε με άνεση τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλό του, Τσαρλς Αντονυ (Charles Anthony). Οπως προκύπτει από τα επίσημα αποτελέσματα, ο κ. Σαρμπάνης έφτασε και ξεπέρασε οριακά το 70% με 174.283 ψήφους, ενώ ο κ. Αντονυ κυμαινόταν στο 29,9% και τις 74.339 ψήφους.
Στην 1η Περιφέρεια της Νεβάδα, η ομοσπονδιακή βουλευτής Ντίνα Τάιτους (Dina Titus) από το Δημοκρατικό Κόμμα επικράτησε με μεγάλη διαφορά στη μάχη με την Ρεπουμπλικανή αντίπαλό της, Τζόις Μπέντλεϊ (Joyce Bentley), καθώς έλαβε ποσοστό 61,1% έναντι 34,5%.
Στην 4η Περιφέρεια του Ορεγκον, ο ομογενής Ρεπουμπλικανός υποψήφιος ομοσπονδιακός βουλευτής, Αλεκ Σκαρλάτος (Alek Skarlatos), ένας από τους τρεις Αμερικανούς που έσωσαν την αμαξοστοιχία στο Παρίσι από μια αιματηρή τρομοκρατική επίθεση το 2015, δεν κατάφερε να εκλεγεί, καθώς συγκέντρωσε 45,2% ενώ ο επί χρόνια βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, και αντίπαλός του, Πίτερ Ντε Φάζιο (Peter De Fazio), έλαβε 52,7%.
Στην Πολιτειακή Βουλή έχει εκλεγεί και η γνωστή σύμμαχος του Ελληνισμού και επί χρόνια ομοσπονδιακή βουλευτής του Δημοκρατικού Κόμματος, Κάρολιν Μαλόνι (Carolyn Maloney), ενώ στην Γερουσία θα βρίσκεται ο διαχρονικός υποστηρικτής των εθνικών μας θεμάτων, Ρόμπερτ Μενέντεζ (Robert Menendez).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass