ΕΚΛΟΓΕΣ ΗΠΑ

Αέρας νίκης για τον Μπάιντεν

«Φρένο» με προσφυγές από τον Τραμπ

Δημοσίευση: 06 Νοε 2020 12:34

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Σε αναμέτρηση για γερά νεύρα εξελίσσεται η διαδικασία καταμέτρησης ψήφων στις αμερικανικές εκλογές 2020, καθώς για τρίτο 24ωρο δεν έχει ξεκαθαρίσει ποιος θα είναι ο νέος ένοικος του Λευκού Οίκου.


Καθώς ενσωματώνονται τα αποτελέσματα στις πέντε αμφίρροπες Πολιτείες, ο Τζο Μπάιντεν μοιάζει πιο κοντά στη νίκη, καθώς φαίνεται πως εξασφαλίζει 264 εκλέκτορες και χρειάζεται 6 ακόμη για να φτάσει στον αριθμό 270, που θα του δώσει το εισιτήριο για τον Λευκό Οίκο. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος παραμένει «ζωντανός στην κούρσα» με μειωμένες όμως τις πιθανότητες επανεκλογής, επιδίδεται σε ένα σερί δικαστικών προσφυγών στις αμφίρροπες Πολιτείες, προκειμένου να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων που απομένουν.
Σύμβουλοι του Τραμπ συζητούν από τώρα την πιθανότητα να κατέβει ξανά υποψήφιος το 2024 και σε περίπτωση που τελικά ηττηθεί από τον Τζο Μπάιντεν. Ο ρεπόρτερ του CNN στον Λευκό Οίκο, Τζιμ Ακόστα, σημειώνει πως δεν έχει ακόμη γίνει γνωστό αν θα το κάνει ωστόσο.
«Φαίνεται πως θα έχουμε καταμετρήσει τη συντριπτική πλειοψηφία των ψηφοδελτίων σήμερα» δήλωσε αργά το βράδυ της Πέμπτης στο CNN η υπουργός της πολιτείας της Πενσυλβάνια, Κάθι Μπούκβαρ. «Νομίζω πως απομένουν περίπου 550.000 ψήφοι που αναμένεται να καταμετρηθούν σήμερα. Ορισμένες έχουν ήδη καταμετρηθεί, αλλά δεν έχουν ανέβει στο σύστημα» συνέχισε.
Σε περίπτωση που ο Τζο Μπάιντεν επικρατήσει στην Πενσυλβάνια,η οποία δίνει 20 εκλέκτορες, τότε δεν αποκλείονταν  να έχουμε ήδη πρόεδρο των ΗΠΑ, με δεδομένο ωστόσο πως ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται διατεθειμένος να αμφισβητήσει το όποιο οριστικό αποτέλεσμα. Με καταμετρημένο το 88% των ψήφων, στην Πενσυλβάνια, ο Ντόναλντ Τραμπ προηγείται με 110.000 ψήφους.
Δύο δικαστές στις πολιτείες Τζόρτζια και Μίσιγκαν απέρριψαν προσφυγές του προεκλογικού επιτελείου του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ με τις οποίες απαιτούσαν να σταματήσει η καταμέτρηση των ψήφων των εκλογών ΗΠΑ 2020.
ΜΑΧΗ ΣΤΗN ΤΖΟΡΤΖΙΑ
Την ίδια ώρα, στο νήμα κρίνεται η νίκη στην Πολιτεία της Τζόρτζια, καθώς απομένουν μόλις 50.000 ψήφοι για να ολοκληρωθεί η καταμέτρηση στις αμερικανικές εκλογές 2020. Η διαφορά υπέρ του Αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, έχει μειωθεί σημαντικά, σε λιγότερες από 14.000 ψήφους. Προκειμένου να έχει ελπίδες ο Τζο Μπάιντεν να γυρίσει την παραδοσιακά «κόκκινη» Πολιτεία υπέρ του θα πρέπει να αποσπάσει τουλάχιστον το 63% των ψήφων που απομένουν.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass