ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ

Μάχη ζωής με τον κορονοϊό

Δημοσίευση: 20 Νοε 2020 12:20

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ
Μάχη για τη ζωή του δίνει ο πατριάρχης των Σέρβων, Ειρηναίος, ο οποίος νοσεί με κορονοϊό. Η κατάσταση της υγείας του παρουσίασε ραγδαία επιδείνωση από προχθές, όπως αναφέρεται σε επίσημο ανακοινωθέν που εξέδωσε η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία (SPC). Στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι στη θεραπεία του πατριάρχη συμμετέχουν και γιατροί που έφτασαν από τη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας εισήχθη σε στρατιωτικό νοσοκομείο του Βελιγραδίου στις 4 Νοεμβρίου, όταν βρέθηκε θετικός στον κορονοϊό. Παρουσίαζε ήπια κλινική εικόνα, ωστόσο, κρίθηκε αναγκαίο να γίνει εισαγωγή λόγω του προχωρημένου της ηλικίας του (90 ετών). Η κατάσταση της υγείας του πατριάρχη Ειρηναίου άρχισε να επιδεινώνεται και πλέον, επίσημα, κρίνεται κρίσιμη. Χθες το πρωί δημοσιεύματα ιδιωτικών ΜΜΕ μετέδιδαν ότι απεβίωσε. Την πληροφορία αυτή διέψευσε με νέο ανακοινωθέν η Σερβική Εκκλησία, χαρακτηρίζοντας ανήθικα τα σχετικά δημοσιεύματα. Από το ΑΠΕ-ΜΠΕ σημειώνεται ότι, ο πατριάρχης Ειρηναίος χοροστάτησε στις 30 Οκτωβρίου στην εξόδιο ακολουθία του Μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας Αμφιλόχιου, ο οποίος απεβίωσε από επιπλοκές του κορονοϊού.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass