ΚΙΝΕΖΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ:

Μας έβαζαν να λέμε ψέματα για τη μεταδοτικότητα του ιού

Εχτισαν κέντρο καραντίνας σε λίγες ημέρες

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 12:20

ΛΟΝΔΙΝΟ
Αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε στην Κίνα πριν ο υπόλοιπος πλανήτης αντιληφθεί την επικινδυνότητα του κορονοϊού, προβάλλει το αποκαλυπτικό ντοκιμαντέρ για τον κορονοϊό του βρετανικού ITV. Το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Πανδημία: Ο ιός που συγκλόνισε τον

Κόσμο» επρόκειτο να προβληθεί χθες βράδυ, ωστόσο ήδη τα βρετανικά ΜΜΕ δημοσιεύουν πληροφορίες για το περιεχόμενό του. Συγκεκριμένα, φέρεται να έχουν καταγραφεί Κινέζοι γιατροί να ομολογούν ότι γνώριζαν πόσο θανατηφόρος είναι ο κορονοϊός και πόσο μεταδοτικός, αλλά τους ζητούσαν οι Αρχές να λένε ψέματα.
Όλα αυτά από τον Δεκέμβριο του 2019, πριν δηλαδή η Κίνα κάνει γνωστά τα στοιχεία σε όλο τον κόσμο και στον ΠΟΥ, τον Ιανουάριο, για τον νέο φονικό ιό που είχε εντοπίσει.
Σύμφωνα με το βρετανικό ντοκιμαντέρ, στην Κίνα είχαν από τότε καταλάβει ότι ο κορονοϊός μεταδίδεται εύκολα από άνθρωπο σε άνθρωπο, αλλά η εντολή στα νοσοκομεία ήταν να μη λένε την αλήθεια.
Τους Κινέζους γιατρούς κατέγραψε κρυφά σε βίντεο ερασιτέχνης δημοσιογράφος να λένε ότι γνώριζαν πολύ καιρό ότι ο ιός είναι φονικός.
Να σημειωθεί ότι αυτή την περίοδο κλιμάκιο του ΠΟΥ βρίσκεται στην Ουχάν για να ερευνήσει την έναρξη της πανδημίας και την προέλευση του κορονοϊού, ενώ μόλις πριν από λίγες ημέρες ο Μάικ Πομπέο κατηγόρησε ευθέως την Κίνα ότι η επιδημία ξεκίνησε από το ινστιτούτο ιολογίας της Ουχάν, υποστηρίζοντας ότι ερευνητές του οποίου είχαν νοσήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο και ότι ο ιός ξέφυγε από το εργαστήριο, όχι εσκεμμένα αλλά από λάθος.
ΕΧΤΙΣΑΝ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ
Εν τω μεταξύ εκατοντάδες εργάτες, που εργάζονται 24 ώρες το 24ωρο, έχουν αρχίσει να κατασκευάζουν στην Κίνα ένα τεράστιο κέντρο καραντίνας το οποίο θα είναι έτοιμο μέσα σε λίγες ημέρες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια εστία covid-19 που εντοπίστηκε 300 χιλιόμετρα νότια του Πεκίνου.
Χθες εκατοντάδες εργάτες με γερανούς συναρμολογούσαν προκατασκευασμένες αίθουσες σε ένα τεράστιο οικόπεδο στα περίχωρα της πόλης αυτής με 11 εκατομμύρια κατοίκους.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass