ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Μόνο με μάσκες αυξημένης προστασίας στα Μέσα Μεταφοράς

Δεν γίνεται το Πάσχα να λέμε ακόμη ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια, δήλωσε η Μέρκελ …

Δημοσίευση: 20 Ιαν 2021 12:50

ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Ενταση φέρεται να επικράτησε κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης της Ανγκελα Μέρκελ με τους επικεφαλής των κρατιδίων σχετικά με τα μέτρα του lockdown στη Γερμανία.


Όπως μεταδίδεται από τα γερμανικά ΜΜΕ, σημείο τριβής αποτελεί η λειτουργία των σχολείων, με την Ανγκελα Μέρκελ να επιμένει ότι πρέπει να παραμείνουν κλειστά και να εισηγείται γενικότερα μια τακτική «εκ του ασφαλούς».
Η Καγκελάριος, σύμφωνα με την BILD, εμφανίστηκε μάλιστα απογοητευμένη από τη μέχρι τώρα απόδοση των μέτρων, λέγοντας σχετικά: «Ήλπιζα ότι θα πηγαίναμε καλύτερα, πρέπει να μπορούμε να δείξουμε έστω μία επιτυχία!». Αναφερόμενη μάλιστα στο ενδεχόμενο η χώρα να φθάσει με αυστηρότατους περιορισμούς έως το Πάσχα (4 Απριλίου), η Ανγκελα Μέρκελ είπε χαρακτηριστικά: «Δεν γίνεται να φτάσουμε στο Πάσχα και να λέμε ακόμη στον κόσμο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε τα κομμωτήρια».
ΜΑΣΚΕΣ ΑΥΞΗΜΕΝΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
Εν τω μεταξύ προς παράταση του αυστηρού lockdown σε όλη τη Γερμανία έως τις 14 Φεβρουαρίου και τη χρησιμοποίηση μασκών αυξημένης προστασίας στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς προσανατολίζονται κεντρική κυβέρνηση και κρατίδια, σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες από την τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων.
Αρχικά η συνάντηση είχε προγραμματιστεί για την ερχόμενη εβδομάδα. Η επίσπευση της ημερομηνίας κρίθηκε αναγκαία, επειδή το μερικό lockdown που επιβλήθηκε στις αρχές Δεκεμβρίου δεν οδήγησε στα επιδιωκόμενα αποτελέσματα.
Προπαντός δεν επιτεύχθηκε ο κεντρικός στόχος να μειωθεί κάτω των 50 ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός επτά ημερών. Το κρατικό ινστιτούτο λοιμωξιολογίας Ρόμπερτ Κοχ ανακοίνωσε το πρωί ότι αυτό το ποσοστό νέων κρουσμάτων κυμαίνεται στα 131,5.
Δεύτερος βασικός λόγος για την επίσπευση της διάσκεψης είναι ο εντοπισμός στη Γερμανία των νέων στελεχών του κορονοϊού που θεωρούνται πολύ πιο επικίνδυνα επειδή μεταδίδονται πολύ πιο εύκολα.
Σε χθεσινή συνεδρίαση με χριστιανοδημοκράτες πρωθυπουργούς κρατιδίων η καγκελάριος προειδοποίησε πως, αν δεν ληφθούν αυστηρότερα μέτρα, σε έναν μήνα το ένα τρίτο των νέων κρουσμάτων κορονοϊού θα οφείλεται στα νέα στελέχη. Αν αυτό συμβεί, τόνισε η καγκελάριος, «τότε έχουμε χάσει τη μάχη».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass