Απόγνωση και καταστροφή στη Γάζα

ΜΑΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛΙΝΟ ΣΦΥΡΟΚΟΠΗΜΑ

Δημοσίευση: 26 Ιαν 2024 7:15

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ
Συγκλονίζουν οι σκηνές από τη μαρτυρική Γάζα, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις έχουν περικυκλώσει την πόλη Χαν Γιουνίς, την οποία βομβαρδίζουν από ξηρά και αέρα, ακόμη και δίπλα από νοσοκομεία.

Μετά τη διεθνή κατακραυγή για το πλήγμα σε κτίριο του ΟΗΕ, το Ισραήλ αρνείται κάθε ανάμειξη και ρίχνει την ευθύνη στη Χαμάς. Στο μεταξύ, εντείνονται οι ανησυχίες για διεύρυνση του πολέμου με εμπλοκή του Ιράν.
Βόρεια Γάζα συνοικία Αλ Ζεϊτούν: Εκατοντάδες άνθρωποι, κάποιοι με λίγα τρόφιμα στα χέρια τρέχουν στους ρημαγμένους δρόμους να γλιτώσουν από τα πυρά που στοχεύουν τη ζωή και την αξιοπρέπειά τους.
Ο Αμπού Άτα Μπασάλ, συγγενής τραυματία, δήλωσε: «Οι άνθρωποι πήγαν να πάρουν αλεύρι και τρόφιμα επειδή δεν είχαν τίποτα να φάνε. Ξαφνικά εμφανίστηκαν τανκς και άρχισαν να βάλουν εναντίον τους και τους έκαναν κομμάτια».
Νοτιότερα στη Χαν Γιούνις βομβαρδίζονται καθημερινά καταυλισμοί χιλιάδων εκτοπισμένων ακόμη και μέσα στις εγκαταστάσεις του ΟΗΕ.
Ο εκπρόσωπος της UNRWA, Αντνάν Αμπού Χάσνα, ανέφερε πως: «Υπάρχουν πολλά θύματα, το κτίριο έχει τυλιχτεί στις φλόγες. Προσπαθούμε να στείλουμε κάποια ασθενοφόρα εκεί σε συντονισμό με την ισραηλινή πλευρά αλλά δεν τα καταφέραμε γιατί τα ισραηλινά τανκ βρίσκονται πολύ κοντά στο συγκρότημα του ΟΗΕ».
Με τον ορό στα χέρια γυναίκα συνοδεύει πεζή βαριά τραυματισμένο συγγενή της.
Ο Ισραηλινός στρατός διεξάγει μεγάλη επιχείρηση δυτικά της Χαν Γιούνις με σκοπό να διαλύσει τις ένοπλες παλαιστινιακές ομάδες που εξακολουθούν να αντιστέκονται, αρνείται όμως ότι έβαλε εναντίον των εγκαταστάσεων του ΟΗΕ.
Κανένα σημείο στη λωρίδα δεν είναι ασφαλές, με κίνδυνο της ζωής τους οι εγκλωβισμένοι μεταφέρουν στο Διαδίκτυο κάποιες πληροφορίες για όσα συμβαίνουν, ενώ ο θάνατος παραμονεύει.
Άμαχοι με λευκή σημαία επιχειρούν να προσεγγίσουν αποκλεισμένο συγγενή τους, όμως δέχονται πυρά και ένας σκοτώνεται.
«Απίστευτα ανησυχητική» χαρακτήρισε την επίθεση εναντίον εγκαταστάσεων του ΟΗΕ το αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών επισημαίνοντας ότι η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στη Γάζα είναι πολύ περιορισμένη.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass