ΓΑΛΛΙΑ

Προχωρά τον αμφιλεγόμενο νόμο για το μεταναστευτικό

Καταψηφίζουν ή απέχουν οι σύμμαχοι του Μακρόν

Δημοσίευση: 28 Ιαν 2024 9:06

ΠΑΡΙΣΙ
Η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν στη Γαλλία δημοσίευσε χθες Σάββατο το επίσημο κείμενο του νέου νόμου για το μεταναστευτικό στην Επίσημη Εφημερίδα της, με τις πρώτες οδηγίες για την εφαρμογή της νομοθεσίας να έχουν ήδη παρουσιαστεί στους αξιωματούχους.


Η δημοσίευση του νόμου για το μεταναστευτικό έρχεται μετά την ακύρωση από το Συνταγματικό Δικαστήριο 35 από τα 86 άρθρα του, συμπεριλαμβανομένων αμφιλεγόμενων προσθηκών στις οποίες επέμεινε η δεξιά, όπως μέτρα που περιορίζουν την πρόσβαση σε κοινωνικά επιδόματα και την εισαγωγή ποσοστώσεων μετανάστευσης.
Μολονότι το νομοσχέδιο για το μεταναστευτικό θεωρήθηκε ως μία από τις πιο σημαντικές μεταρρυθμίσεις του Μακρόν στη δεύτερη προεδρική του θητεία, ορισμένοι στην κεντρώα παράταξή του είχαν αποδοκιμάσει την αυστηρότερη εκδοχή, με περίπου το ένα τέταρτο των συμμάχων του στο κοινοβούλιο να το καταψηφίζουν ή να απέχουν. Το τελικό κείμενο που επικυρώθηκε από το συνταγματικό δικαστήριο διατηρεί βασικά στοιχεία, που αρχικά επιθυμούσε η κυβέρνηση, με ένα μεγάλο μέρος του αφιερωμένο στην απλούστευση των διαδικασιών για την απέλαση παραβατών αλλοδαπών - ένας από τους στόχους του υπουργού Εσωτερικών Ζεράρ Νταρμανέν-.
Στο κείμενο διατηρήθηκε επίσης ένα άρθρο σχετικά με τη νομιμοποίηση των εργαζομένων χωρίς επίσημα έγγραφα σε βιομηχανίες που αντιμετωπίζουν ελλείψεις εργατικού δυναμικού.
Μετά την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου ο Μακρόν είχε καλέσει τον Νταρμανέν να κάνει «ό,τι περνάει από το χέρι του» για να «εφαρμόσει το μεταναστευτικό νόμο όσο το δυνατόν γρηγορότερα», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο μέλος της ομάδας του Γάλλου προέδρου. Ο Νταρμανέν, ο οποίος είχε δηλώσει προηγουμένως ότι ορισμένα μέτρα ήταν «σαφώς αντίθετα με το Σύνταγμα», περιέγραψε ως νίκη για την κυβέρνηση την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass