OHE: Δεν μετέχει σε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα

Ενοχες για υποκίνηση τρομοκρατίας τρεις φιλοπαλαιστίνιες διαδηλώτριες

Δημοσίευση: 14 Φεβ 2024 8:21

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Ο ΟΗΕ δηλώνει ότι δεν θα συμμετάσχει σε οποιαδήποτε αναγκαστική εκκένωση της Ράφα, στη Νότια Γάζα.

Το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων (OCHA) του ΟΗΕ δεν έχει λάβει καμία ενημέρωση από το Ισραήλ για ένα σχέδιο εκκένωσης της περιοχής της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας και δεν θα συμμετείχε σε καμία αναγκαστική εκκένωση ακόμη κι αν λάμβανε ενημέρωση, δήλωσε χθες ένας εκπρόσωπος του OCHA στο Reuters. «Δεν έχουμε λάβει καμία επίσημη ενημέρωση από Ισραηλινούς αξιωματούχους», δήλωσε ο Γενς Λάρκε, εκπρόσωπος του OCHA απαντώντας σε ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τα σχέδια για τη Ράφα.
Ο εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης Έιλον Λέβι ζήτησε προηγουμένως από τις υπηρεσίες του ΟΗΕ «να συνεργαστούν με τις προσπάθειες του Ισραήλ να προστατεύσει τους αμάχους από τη Χαμάς και να τους απομακρύνει από μια εμπόλεμη ζώνη όπου οι τρομοκράτες προσπαθούν να τους χρησιμοποιήσουν ως ανθρώπινες ασπίδες».
ΕΝΟΧΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ
Εν τω μεταξύ τρεις διαδηλώτριες στη Βρετανία κρίθηκαν ένοχοι με τον νόμο περί τρομοκρατίας καθώς έφεραν εικόνες με αλεξίπτωτα πλαγιάς σε πορεία υπέρ της Παλαιστίνης. Οι τρεις διαδηλώτριες, που επεδείκνυαν εικόνες με αλεξίπτωτα πλαγιάς σε μια πορεία υπέρ των Παλαιστινίων στο κέντρο του Λονδίνου, μια εβδομάδα μετά τη φονική εισβολή των μαχητών της Χαμάς στο Ισραήλ, κρίθηκαν ένοχοι με βάσει τη νομοθεσία περί τρομοκρατίας.
Η 29χρονη Χέμπα Αλχάγιεκ και η 26χρονη Παούλιν Ανκούντα είχαν κολλήσει στις πλάτες τους εικόνες με αλεξίπτωτα πλαγιάς, ενώ η Νοιμούτου Ολαγίνκα Ταϊγιο, 27 ετών, είχε κολλήσει μία παρόμοια εικόνα στη λαβή ενός πλακάτ.
Στις τρεις γυναίκες ασκήθηκαν διώξεις με βάση τον νόμο περί τρομοκρατίας, με την κατηγορία ότι μετέφεραν ή επεδείκνυαν εικόνες για να δημιουργήσουν εύλογες υποψίες ότι είναι υποστηρικτές της εκτός νόμου στη Βρετανία οργάνωσης της Χαμάς, κατηγορία που οι τρεις νέοι αρνήθηκαν.
Έπειτα από μια διήμερη δίκη στο Δικαστήριο του Ουεστμίνστερ, οι τρεις κρίθηκαν ένοχοι χθες, αφού οι εισαγγελείς έκριναν ότι «δεν ήταν τυχαίο» ότι οι κατηγορούμενες έφεραν τις εικόνες σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα μετά την επίθεση της Χαμάς.
Οι δικηγόροι των τριών γυναικών είχαν υποστηρίξει ότι στην πραγματικότητα οι διαδηλώτριες εμφάνιζαν εικόνες emoji με αλεξίπτωτο αντί για αλεξίπτωτο πλαγιάς και ισχυρίστηκαν ότι η αστυνομία έκανε «λάθος» σε αυτό που είδε εκείνη την ημέρα.
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass