Υπέρ αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους

Τάσσονται Ισπανία, Ιρλανδία, Μάλτα και Σλοβενία, ανέφερε ο Σάντσεθ

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 7:20

ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ

Η Ισπανία συμφώνησε με την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία να κάνουν τα πρώτα βήματα προς την αναγνώριση ενός παλαιστινιακού κράτους, δήλωσε χθες ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ μετά τη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις Βρυξέλλες.

Μιλώντας για την Ισπανία, ο Σάντσεθ τόνισε ότι αναμένει ότι η αναγνώριση θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια της τρέχουσας τετραετούς κοινοβουλευτικής περιόδου που ξεκίνησε πέρυσι. Πρόσθεσε ότι η συμφωνία επετεύχθη μετά από συνάντηση με τους ομολόγους του από την Ιρλανδία, τη Μάλτα και τη Σλοβενία στο περιθώριο της συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου χθες το πρωί. «Συμφωνούμε ότι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη μιας διαρκούς ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή είναι μέσω της εφαρμογής μιας λύσης δύο κρατών, με τα κράτη Ισραήλ και Παλαιστίνη να ζουν δίπλα-δίπλα, με ειρήνη και ασφάλεια», αναφέρεται στο κοινό ανακοινωθέν που εξέδωσε η Ιρλανδία μετά τη συνάντηση. Αραβικά κράτη και Ευρωπαϊκή Ένωση συμφώνησαν σε μια συνάντηση στην Ισπανία τον Νοέμβριο ότι μια λύση δύο κρατών είναι η απάντηση στην παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση. Από το 1988, τα 139 από τα 193 κράτη μέλη των Ηνωμένων Εθνών έχουν αναγνωρίσει το παλαιστινιακό κράτος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass