ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ: Θα μπούμε στη Ράφα ακόμη και χωρίς τη στήριξη των ΗΠΑ

Χωρίς σαφές σχέδιο θα καταστραφείτε, απάντησε ο Μπλίνκεν

Δημοσίευση: 23 Μαρ 2024 7:40

ΤΕΛ ΑΒΙΒ

Ο Άντονι Μπλίνκεν είπε στον Νετανιάχου «χρειάζεστε ένα συνεκτικό σχέδιο» αλλιώς θα αντιμετωπίσετε την καταστροφή στη Γάζα, σύμφωνα με το Axios.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μπλίνκεν προειδοποίησε τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Μπέντζαμιν Νετανιάχου και το πολεμικό του υπουργικό συμβούλιο σε μια συνάντηση την Παρασκευή ότι η ασφάλεια του Ισραήλ και η θέση του στον κόσμο βρίσκονται σε κίνδυνο και «μπορεί να μην το συνειδητοποιήσετε μέχρι να είναι πολύ αργά», δήλωσε στο Axios μια πηγή με γνώση της συνάντησης.
Ο Μπλίνκεν είπε στον Νετανιάχου και στο πολεμικό υπουργικό συμβούλιο ότι ήρθε στο Ισραήλ ως φίλος που πέρασε τους τελευταίους πέντε μήνες υπερασπιζόμενος το Ισραήλ σε όλο τον κόσμο.
Αλλά προειδοποίησε ότι με την τρέχουσα πορεία, χωρίς ένα σαφές σχέδιο για την επόμενη ημέρα του πολέμου, το Ισραήλ θα μείνει με μια μεγάλη εξέγερση που δεν θα μπορεί να διαχειριστεί. «Χρειάζεστε ένα συνεκτικό σχέδιο, αλλιώς θα μείνετε κολλημένοι στη Γάζα», είπε ο Μπλίνκεν, σύμφωνα με την πηγή.

Ο ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ
«Είπα στον Μπλίνκεν, δηλωσε από την πλευρά του ο Νετανιάχου, ότι αναγνωρίζουμε την ανάγκη εκκένωσης του άμαχου πληθυσμού από τις εμπόλεμες ζώνες στη Γάζα και τη φροντίδα των ανθρωπιστικών αναγκών και ότι αναλαμβάνουμε δράση προς αυτή την κατεύθυνση». «Αλλά είπα επίσης στον Μπλίνκεν ότι δεν μπορούμε να νικήσουμε τη Χαμάς χωρίς να πάμε στη Ράφα και να διαλύσουμε τα εναπομείναντα τάγματα εκεί. Του είπα ότι ελπίζω ότι μπορούμε να το κάνουμε με την υποστήριξη των ΗΠΑ, αλλά αν χρειαστεί θα το κάνουμε μόνοι μας». Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει προειδοποιήσει έντονα τον Νετανιάχου ενάντια σε μια χερσαία επίθεση στη Ράφα, όπου πάνω από ένα εκατομμύριο Παλαιστίνιοι άμαχοι βρίσκουν καταφύγιο.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass