ΒΙΕΤΝΑΜ: Καταδικάστηκε σε θάνατο γυναίκα δισεκατομμυριούχος

Δημοσίευση: 12 Απρ 2024 7:10

ΑΝΟΪ

Μια δισεκατομμυριούχος γυναίκα από Βιετνάμ καταδικάστηκε σε θάνατο για υπόθεση απάτης ύψους 12 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Δικαστήριο του Βιετνάμ καταδίκασε την Πέμπτη σε θάνατο τη μεγιστάνα ακινήτων Tρουόνγκ Μάι Λαν για τον ρόλο της σε υπόθεση οικονομικής απάτης ύψους 304 τρισεκατομμυρίων ντονγκ (12,46 δισεκατομμυρίων δολαρίων), τη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί στη χώρα, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης, σύμφωνα με το CNN.Η δίκη της, που ξεκίνησε στις 5 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε νωρίτερα από το προγραμματισμένο, ήταν ένα από τα δραματικά αποτελέσματα μιας εκστρατείας κατά της διαφθοράς, την οποία ο ηγέτης του κυβερνώντος Κομμουνιστικού Κόμματος, Νγκουέν Φου Τρονγκ, έχει δεσμευτεί εδώ και χρόνια να πατάξει. Η Λαν, πρόεδρος της εταιρείας ανάπτυξης ακινήτων Van Thinh Phat Holdings Group, κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση, δωροδοκία και παραβίαση των τραπεζικών κανόνων στο τέλος της δίκης στο επιχειρηματικό κέντρο της πόλης Χο Τσι Μινχ, ανέφεραν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. «Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε», δήλωσε μέλος της οικογένειας στο Reuters, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας. Πριν από την ετυμηγορία είχε δηλώσει ότι η Λαν θα ασκήσει έφεση κατά της ποινής.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass