ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ ΕΝ. ΚΕΝΤΡΩΩΝ, Γ. ΚΑΤΣΙΑΝΤΩΝΗ

Ερώτηση για την Visa από τις ΗΠΑ

Δημοσίευση: 05 Φεβ 2016 20:32

Επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή αναφορικά με έκδοση visa από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, κατέθεσε ο βουλευτής Λάρισας, της Ένωσης Κεντρώων, κ. Γιώργος Κατσιαντώνης. Απευθυνόμενος προς τον Υπουργό Εξωτερικών του ανέφερε πως «από τις 05.04.2010 η χώρα μας, έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα απαλλαγής από Βίζα για οποιονδήποτε επιθυμεί να ταξιδέψει στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Από την ημερομηνία εκείνη, οι Έλληνες υπήκοοι μπορούν να ταξιδεύουν στις Ηνωμένες Πολιτείες για τουριστικούς ή επαγγελματικούς λόγους χωρίς βίζα. Θα ενθυμήστε ασφαλώς την ταλαιπωρία που υφίστατο ο πολίτης που επιθυμούσε να ταξιδέψει στη φίλη και σύμμαχο χώρα προηγουμένως.

Προσφάτως, συνελήφθησαν πέντε Σύριοι πολίτες στην Κόστα Ρίκα, έχοντας στην κατοχή τους πλαστά ελληνικά διαβατήρια γεγονός που δεν αντιμετωπίστηκε ευμενώς από τις αμερικανικές αρχές. Επίσης η χαλαρότητα με την οποία αντιμετωπίζουμε το θέμα των μεταναστών αναφορικά με τα ταξιδιωτικά έγγραφα, αποτελεί το μίνιμουμ της εγγύησης που παρέχει η χώρα μας στα πλαίσια της ασφάλειας και επιτήρησης.

Είναι προφανές ότι θεωρείται μέγιστης σημασίας ο εντοπισμός και η καταγραφή όλων των υπόπτων για σχέσεις ή ενεργή συμμετοχή σε τρομοκρατικές οργανώσεις.

…Θα γνωρίζετε φαντάζομαι επίσης πως η χώρα μας αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε τριανταήμερη περίοδο επιτήρησης από τις αμερικανικές αρχές και αυτό διότι μας έχει δοθεί μία ευκαιρία ουσιαστικά παραμονής στον πολιτισμό που απολαμβάνουν οι υπόλοιπες 29 Ευρωπαϊκές χώρες που εκμεταλλεύονται στο συγκεκριμένο πρόγραμμα».

… Για να καταλήξει στο ερώτημα: «Ποια προληπτικά μέτρα έχετε λάβει για την αντιμετώπιση του φαινομένου της ισλαμικής τρομοκρατίας και γενικότερα, σε ποιο βαθμό υφίσταται συνεργασία και συντονισμός μεταξύ των διαφόρων υπηρεσιών του Κράτους, γιατί δεν έχετε προβεί ακόμη στην καταγραφή των υπόπτων για τρομοκρατία σε «on line» βάσεις δεδομένων και ακόμα, τι σκοπεύετε να κάνετε προκειμένου να μην χαθεί αυτό το χρησιμότατο δικαίωμα που έχουν επί πενταετία απολαύσει οι μετακινούμενοι στις ΗΠΑ πολίτες, διατηρώντας παράλληλα την αξιοπιστία τόσο των ελέγχων όσο και της χώρας συνολικά σε υψηλό επίπεδο, δίχως να καταφύγετε σε κορώνες διαμαρτυρίας κατά των μεθόδων που δήθεν εφαρμόζει ο δυτικός ιμπεριαλισμός αλλά αντιλαμβανόμενος το μέγεθος του επικείμενου εξευτελισμού της πατρίδας μας».

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass