ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΖΕΙ Η ΡΕΝΑ ΚΑΡΑΛΑΡΙΩΤΟΥ ΠΟΥ ΤΟΝΙΖΕΙ ΣΤΗΝ «Ε»

«Ορατή πλέον η ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής Καλογιάννη»

* «Το 44% των Λαρισαίων πιστεύει πως τα προβλήματα της Λάρισας άλλαξαν προς το χειρότερο. Μόνο το 8% πιστεύει ότι τα πράγματα έγιναν καλύτερα, ενώ το 48% –ο ένας στους δύο Λαρισαίους– πιστεύει ότι παρέμειναν τα ίδια»

Δημοσίευση: 22 Μαϊ 2016 11:48

 

Παρά το γεγονός ότι οι Λαρισαίοι θεωρούν σημαντική την παρουσία του Δήμου Λάρισας στην καθημερινότητά τους, «εντούτοις τα δύο τελευταία χρόνια, τα προβλήματα της Λάρισας είτε χειροτέρευσαν είτε έμειναν στάσιμα» δηλώνει σήμερα στην «Ε» η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Λαρισαίων, Ρένα Καραλαριώτου, με αφορμή έρευνα που έγινε για λογαριασμό της παράταξης («Λάρισα – Νέα Αρχή») της οποίας ηγείται.

Έρευνα σύμφωνα με την οποία «το 44% των συμπολιτών» θεωρεί ότι «τα προβλήματα της πόλης άλλαξαν προς το χειρότερο. Μόνο το 8% πιστεύει ότι τα πράγματα έγινα καλύτερα ενώ το 48% - ένας στους δύο Λαρισαίους - πιστεύει ότι παρέμειναν τα ίδια».

Η κ. Καραλαριώτου, όπως είναι γνωστό, με αφορμή θέματα της καθημερινότητας, τόσο με παρεμβάσεις της όσο και με τις τοποθετήσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο, ασκεί έντονη κριτική στη δημοτική αρχή. «Ο Καλογιάννης και η ομάδα του αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των περιστάσεων» τονίζει η κ. Καραλαριώτου ενόψει και της παρουσίασης της έρευνας (πιθανότατα την ερχόμενη εβδομάδα) μέσω της οποίας εστιάζει στο βαθμό ικανοποίησης των δημοτών, τόσο από τη δημοτική αρχή όσο και από τον δήμαρχο.

ΚΑΤΑΓΡΑΦΗ

Η έρευνα, όπως διευκρινίζεται από την παράταξη Καραλαριώτου, έγινε «με σκοπό να καταγράψει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι Λαρισαίοι και την έντασή τους, τόσο στο σύνολο της πόλης, όσο και στις γειτονιές».

Υπενθυμίζεται πως ανάλογη έρευνα είχε κάνει ο ίδιος συνδυασμός πριν από δυο χρόνια, με αφορμή τις τελευταίες δημοτικές εκλογές. Η σημερινή έρευνα, «σκοπό είχε επίσης να αποτυπώσει τον βαθμό ικανοποίησης των δημοτών ανά τομέα (καθαριότητα, κυκλοφοριακό, στάθμευση κλπ) αλλά και συνολικά από το έργο και τις δραστηριότητες της δημοτικής αρχής και του δημάρχου».

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ

Σε ό,τι αφορά στην ταυτότητα, η έρευνα έγινε μέσω του διαδικτύου και η δειγματοληψία διήρκεσε δύο μήνες (από τις 20 Απριλίου μέχρι και τις 18 Μαΐου). Το online ερωτηματολόγιο αποτελούνταν από 18 ερωτήσεις και συμπληρώθηκε από 935 πολίτες, άλλα 340 έντυπα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν με τυχαία δειγματοληψία, οπότε συνολικά (online και έντυπα) συμπληρώθηκαν 1.275 ερωτηματολόγια.

Η αναλογία ανδρών - γυναικών ήταν 70%-30%. Οι ηλικιακές ομάδες που συμμετείχαν έχουν ως εξής: 18-24 ετών: 2,5%, 25-34: 17,2%, 35-44: 30,6%, 45-54: 32,1%, 55-64: 15,7% και, 65 και άνω 2%. Το μορφωτικό επίπεδο των συμμετεχόντων ήταν αναλογικά υψηλότερο του μέσου όρου και συγκεκριμένα το 80% είχε ανώτερη και ανώτατη μόρφωση και το 20% μέχρι και Λύκειο. «Τα αποτελέσματα της έρευνας δεν έχουν υποστεί καμία στατιστική ή άλλη στάθμιση» διευκρινίζεται επίσης από την παράταξη.

ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Σε ό,τι αφορά τώρα μερικά από τα ευρήματα (σ.σ. αναλυτικά θα παρουσιασθούν από βδομάδα) η παρουσία του Δήμου Λάρισας στην καθημερινή ζωή των Λαρισαίων αξιολογείται ως πολύ σημαντική, όπως «πιστεύει σχεδόν το 80% των δημοτών».

Όπως ισχυρίζεται «το 44% των Λαρισαίων τα προβλήματα της Λάρισας άλλαξαν προς το χειρότερο. Μόνο το 8% πιστεύει ότι τα πράγματα έγιναν καλύτερα, ενώ το 48% –ο ένας στους δύο Λαρισαίους– πιστεύει ότι παρέμειναν τα ίδια».

Αποτυπώνεται επίσης και «ο βαθμός ικανοποίησης από τις δραστηριότητες και το έργο του σημερινού δημάρχου Απ. Καλογιάννη. Το 80,8% των Λαρισαίων δηλώνουν λίγο ή καθόλου ευχαριστημένοι από το έργο και τις δραστηριότητες του κ. Α. Καλογιάννη, ενώ μόνο 11% είναι ευχαριστημένοι και το 8% αποφεύγει να πάρει θέση».

Η ανάλυση ανά φύλο, δείχνει ότι «οι γυναίκες νιώθουν πολύ πιο έντονη απογοήτευση από τις δραστηριότητες και το έργο του σημερινού δημάρχου, καθώς το "καθόλου" στις γυναίκες έχει 51,7%, ενώ στους άνδρες έχει 39,2%».

Στην ανάλυση της εικόνας του δημάρχου ανά ηλικία φαίνεται όσο αυξάνεται η ηλικία άλλο «τόσο αυξάνεται η δυσαρέσκεια με αποκορύφωμα να φτάσει σχεδόν το 90% στους ανθρώπους που είναι από 65 ετών και πάνω».

«ΚΑΤΩΤΕΡΟΙ»

Με αφορμή την έρευνα της παράταξής της η κ. Καραλαριώτου σε δήλωσή της στην «Ε» σημειώνει πως «παρά το γεγονός ότι η παρουσία του Δήμου είναι ιδιαίτερα σημαντική στη ζωή των Λαρισαίων, εντούτοις τα δύο τελευταία χρόνια, τα προβλήματα της Λάρισας είτε χειροτέρευσαν είτε έμειναν στάσιμα.

Η κυκλοφορία στους δρόμους, η στάθμευση, οι λακκούβες, τα πεζοδρόμια, η καθαριότητα, τα parking, το κυκλοφοριακό και πολλά άλλα παραμένουν άλυτα ή επιδεινώνονται, με αποτέλεσμα οι Λαρισαίες και οι Λαρισαίοι να συνεχίζουν να ταλαιπωρούνται.

Η εξήγηση είναι απλή: Ο κ. Καλογιάννης και η ομάδα του αποδεικνύονται καθημερινά κατώτεροι των συνθηκών. Κανένα έργο! Μόνο λόγια και υποσχέσεις, μόνο δικαιολογίες και απόσειση ευθυνών. Αυτό ξέρουν να κάνουν. Η ανεπάρκεια του κ. Καλογιάννη και της δημοτικής του αρχής είναι πια ορατή από όλους!

Μελετώντας και άλλες έρευνες που κυκλοφορούν, σπάνια μπορεί να βρει κανείς, μια τόσο κακή εικόνα για τον δήμαρχο και για το έργο του μέσα σε δύο χρόνια από αυτή που έχει καταφέρει ο κ. Καλογιάννης. Οι Λαρισαίοι δεν πρόκειται να δουν καμία λύση από τον κ. Καλογιάννη και τη δημοτική του αρχή. Και αυτό καταγράφει η έρευνα» καταλήγει η κ. Καραλαριώτου.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass