ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΔΙΑΜΟΝΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΑΝΑΨΥΧΗ ΚΑΙ ΖΗΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑ…

Ο Δήμος Αγιάς αναζητά εθελοντές να καθαρίσουν τα μονοπάτια του

Δημοσίευση: 10 Ιουν 2016 8:59

ΑΓΙΑ (Γραφείο «Ε»)

Του Νίκου Γουργιώτη

Ανοιχτή πρόσκληση σε όσους επιθυμούν να συμμετάσχουν εθελοντικά σε καθαρισμό και σήμανση των μονοπατιών της Αγιάς και όλων των δημοτικών της διαμερισμάτων, απευθύνει το Γραφείο Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, προσφέροντάς τους δωρεάν διαμονή, διατροφή, υπαίθριες δραστηριότητες, αναψυχή και τις εσωτερικές μετακινήσεις τους.

Πρόκειται για πρόσκληση που έχει σταλεί ακόμη και σε διεθνείς οργανισμούς, οι οποίοι ασχολούνται με τον λεγόμενο συμμετοχικό τουρισμό, όπου κάποιος μπορεί να φιλοξενείται σε μια περιοχή, να απολαμβάνει τις ομορφιές και τις πολιτιστικές δράσεις αυτής, αλλά ταυτόχρονα εθελοντικά να βοηθά σε τοπικά προγράμματα.

Ένα τέτοιο πρόγραμμα μας εξηγεί ο υπεύθυνος του Γραφείου Τουρισμού του Δήμου Αγιάς, δημοτικός σύμβουλος, Θεόδωρος Σουλιώτης, είναι αυτό «που εμείς εδώ έχουμε ονομάσει “Εργοτάξιο Εθελοντών”. Μονοπάτια λιθόστρωτα και χωμάτινα με οικολογικό ενδιαφέρον αποτελούν ένα δίκτυο διαδρομών πολλών χιλιομέτρων στον Κίσσαβο, στο Μαυροβούνι και στην παραλιακή ζώνη. Ο καθαρισμός και η σήμανση του δικτύου των μονοπατιών είναι ένα ιδιαίτερα χρήσιμο έργο που θα αυξήσει την ποιότητα του παρεχόμενου τουριστικού προϊόντος και θα επιμηκύνει την τουριστική περίοδο. Στο πλαίσιο αυτής της προσπάθειας θα υλοποιήσουμε αυτό που ονομάζουμε “Εργοτάξιο Εθελοντών” από 20 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου, με γλώσσα εργασιών την αγγλική και την ελληνική και συνεργαζόμενους Φορείς το Δασαρχείο Αγιάς, το Δασαρχείο Λάρισας, την Trekking Ανατολικής Θεσσαλίας, τον Φορέα Διαχείρισης Κάρλας, το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος, τους Πολιτιστικούς μας Συλλόγους και τους Συλλόγους Επαγγελματιών». «Θα ακολουθήσει» μας είπε ο κ. Σουλιώτης «και η δεύτερη φάση, το “Εργαστήριο Εθελοντών”, όπου θα συμμετέχουν εθελοντικά επιστήμονες που θα μας βοηθήσουν στη χαρτογράφηση των μονοπατιών και στην ανάδειξη του μέσα από το internet και τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης».

Όσον αφορά το πρόγραμμα της πρώτης φάσης, με την άφιξή τους οι εθελοντές του “Εργοταξίου” θα μεταφερθούν για τη διαμονή τους σε ξενώνα στη Μελιβοία. Κατά τη διάρκειά της θα γνωρίσουν την περιοχή μέσα από δραστηριότητες αναψυχής εμβαθύνοντας περισσότερο στα μονοπάτια. Θα γνωριστούν μεταξύ τους, αλλά και με τους κατοίκους των περιοχών, μέσα από τη συμμετοχή σε πολιτιστικά δρώμενα. Θα εργαστούν για τον καθαρισμό και τη σήμανση των μονοπατιών κάτω από επαγγελματικές συνθήκες τις πρωινές ώρες (7.30 13.00). Το υπόλοιπο της ημέρας θα το έχουν ελεύθερο για να πάρουν μέρος σε ψυχαγωγικές δραστηριότητες και να επισκεφθούν αξιοθέατα της περιοχής.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορεί να απευθυνθεί κανείς στο 24940-24517 (κ. Καρανίκα Σοφία, email: sofikaranika1@gmail.com).

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass