Δωρεάν μετακίνηση για μπάνιο από τον Δήμο Λαρισαίων

Δημοσίευση: 26 Ιουλ 2016 12:12

Της Λένας Κισσάβου

Τετρακόσιοι Λαρισαίοι είναι φέτος το καλοκαίρι οι δικαιούχοι των κοινωνικών προγραμμάτων του Δήμου Λαρισαίων, για τη συμμετοχή τους στο γνωστό θεσμό της παροχής δωρεάν αυθημερόν μετακινήσεων για παραλίες του νομού μας, προκειμένου να απολαύσουν τον ήλιο και τη θάλασσα.

Εξ αυτών 300 άτομα, μέλη των έξι ΚΑΠΗ της Λάρισας, πενήντα άτομα, κυρίως οικογένειες με παιδιά, χαμηλών οικονομικών στρωμάτων οι οποίες στηρίζονται από τις κοινωνικές δομές του Δήμου (κοινωνικό παντοπωλείο, πρόγραμμα επισιτιστικής συνδρομής κ.α.), ενώ για πρώτη φορά πρόκειται να πραγματοποιηθεί και μία δωρεάν εκδρομή για μέλη του Συλλόγου Κωφών Λάρισας.

Όσον αφορά στις εκδρομές μελών των ΚΑΠΗ, ξεκίνησαν στις αρχές Ιουλίου και ολοκληρώθηκαν πρόσφατα. Προορισμός τους ήταν η παραλία των Μεσαγγάλων και σύμφωνα με τα στοιχεία που μας έδωσε η κοινωνική λειτουργός του Συμβουλευτικού Σταθμού του Δήμου Λαρισαίων κ. Κερασία Δαλακώνη, πραγματοποιήθηκαν τριάντα εκδρομές, πέντε για κάθε ΚΑΠΗ, με τη συμμετοχή πενήντα μελών στην καθεμιά.

Γίνονταν αυθημερόν δωρεάν μετακινήσεις, και η επιλογή των μελών που συμμετείχαν, έγινε με οικονομικά κριτήρια.

Τους εκδρομείς συνόδευε κοινωνική λειτουργός και ψυχολόγος.

«ΤΑ ΜΠΑΝΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ»

Τα γνωστά πλέον ως «μπάνια του λαού», είναι δεύτερη συναφή παροχή που οργανώνει και φέτος το καλοκαίρι, ο Δήμος Λαρισαίων, με την αποστολή να έχει αναλάβει να φέρει εις πέρας η αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής.

Ο θεσμός των δωρεάν καλοκαιρινών θαλασσινών μπάνιων, σε παραλίες του νομού Λάρισας, στα οποία προβλέπεται να συμμετέχουν περί τα πενήντα άτομα, που πληρούν τα οικονομικά κριτήρια, φέτος θα ξεκινήσουν αργότερα σε σχέση με άλλες χρονιές και συγκεκριμένα στις 22 Αυγούστου.

Θα διαρκέσουν μέχρι και τις 29 Αυγούστου και στο πλαίσιο αυτής της εβδομάδας, θα πραγματοποιούνται ημερήσιες δωρεάν μετακινήσεις προς την παραλία Μεσαγγάλων, ενώ στους συμμετέχοντες θα προσφέρεται καθημερινά και φαγητό.

Οι περισσότεροι είναι οικογένειες με παιδιά, λέει η κ. Δαλακώνη, που σε άλλη περίπτωση δεν θα είχαν την ευκαιρία, λόγω των οικονομικών τους δυσκολιών, να απολαύσουν θαλάσσια μπάνια.

* Τέλος, η ίδια αναφέρει, ότι για πρώτη φορά η Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, σε συνεννόηση με τον Σύλλογο Κωφών Λάρισας, θα οργανώσουν μία δωρεάν ημερήσια εκδρομή, πιθανόν σε μέρος του Πηλίου. Σε αυτή την παροχή θα συμμετέχουν πενήντα άτομα, μέλη του Συλλόγου στους οποίους θα προσφερθεί και γεύμα.

Αυτή η εκδρομή προβλέπεται να γίνει μετά τις 15 Αυγούστου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass