ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12 ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ

Γιορτή Πατάτας στη Σκαμνιά

ΣΚΟΠΟΣ Η ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΠΡΟΪΟΝΤΟΣ

Δημοσίευση: 18 Σεπ 2016 7:00

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε») Του Κώστα Τσόλα

Σε συνεργασία με πατατοπαραγωγούς της Σκαμνιάς, αλλά και της γύρω περιοχής η Τοπική Κοινότητα Σκαμνιάς Ολύμπου διοργανώνει σήμερα Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία του χωριού την 1η Γιορτή Πατάτας Σκαμνιάς.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα θα γίνει αναφορά στο μοναδικό αυτό προϊόν την πατάτα και τι σημαίνει η καλλιέργεια αυτής για την περιοχή. Επίσης θα προσφέρονται δωρεάν στους επισκέπτες πατάτες σε πολλούς τρόπους μαγειρέματος ενώ παράλληλα θα υπάρχει ζωντανήορχήστρα για κέφι και γλέντι.

Μιλώντας στην «Ε» για την πρωτοβουλία του ο πρόεδρος της Τ.Κ. Σκαμνιάς Ολύμπου κ. Κώστας Μωραΐτης τόνισε: « Η πατάτα είναι ένα αγαπητό και προσιτό προϊόν σε μικρούς και μεγάλους και γεμίζει το καθημερινό τραπέζι εκατομμυρίων ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Η πατάτα για να είναι ακόμα καλύτερη και νοστιμότερη πρέπει να φυτεύεται σε χώματα που να αναδεικνύουν αυτή της τη νοστιμιά. Η περιοχή του Ολύμπου και ιδιαίτερα της Σκαμνιάς φημίζεται για την νόστιμη πατάτα. Παράλληλα ως καλλιέργεια κρατά ακόμα πάνω στα χωριά μας τους νέους ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν στα ορεινά χωράφια και ξεφεύγουν από την ανεργία των πόλεων.

Πήραμε την πρωτοβουλία για τη Γιορτή Πατάτας για να αναδείξουμε το προϊόν μας, αλλά παράλληλα οι επισκέπτες να γνωρίσουν την πανέμορφη Σκαμνιά κάτω από τις ψηλές κορφές του Ολύμπου.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass