ΧΘΕΣ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ

Το WWF Ελλάς στη Λάρισα

Δημοσίευση: 29 Σεπ 2016 7:34

Ποιες είναι οι σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζει η ελληνική φύση; Πώς μπορεί η θάλασσα να αποτελέσει τη βάση για ένα αισιόδοξο μέλλον για όλους; Είναι το αστικό πράσινο ένας κρυμμένος θησαυρός που μπορεί να βελτιώσει την ποιότητα ζωής μας; Από χθες αλλά και σήμερα η ομάδα Άμεσου Διαλόγου του WWF Ελλάς συζητά με τους πολίτες της Λάρισας μαζί τους και αναζητεί συμμάχους.

Το διήμερο αυτό οι πολίτες της Λάρισας έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν στους δρόμους της πόλης τους την ομάδα Άμεσου Διαλόγου του WWF Ελλάς. Μαζί συζητούν για τα μυστικά της ελληνικής φύσης, το αστικό πράσινο, καινοτόμες εφαρμογές όπως το GreenSpaces, το θαλάσσιο περιβάλλον και πρωτοπόρα projects που συμβάλλουν σε μια υγιή έξοδο από την κρίση.

Ειδικά ως προς το θαλάσσιο περιβάλλον, η ομάδα του WWF συζητά με τους ανθρώπους της Λάρισας για το πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα πελάγη μας «μέσα από το πιάτο μας». Το πρόγραμμα Fish Forward που ξεκίνησε το 2015 και στο οποίο συμμετέχει η Ελλάδα, μαζί με άλλες 11 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει ως στόχο την ευαισθητοποίηση των καταναλωτών για τις παγκόσμιες οικολογικές και κοινωνικές επιπτώσεις της υπεραλίευσης και της υπεύθυνης κατανάλωσης ψαρικών. Όσοι μάλιστα έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους του WWF θα γνωρίσουν το Fish Guide, ένα «λυσάρι» για τα ψάρια που πρέπει να τρώμε βάσει εποχής και μεγέθους, προκειμένου να κρατήσουμε ως καταναλωτές τις θάλασσές μας ζωντανές.

Η ομάδα του Άμεσου Διαλόγου που αποτελεί το σταθερότερο μέσο προσέλκυσης οικονομικών υποστηρικτών για το WWF Ελλάς, έχοντας ως σταθερή της βάση την Αθήνα, ταξιδεύει σε τακτά χρονικά διαστήματα σε διάφορες πόλεις ανά την Ελλάδα. Στη Λάρισα βρίσκεται για δυο μέρες θέλοντας να μεταφέρει το μήνυμα πως παρά τα όποια σημερινά προβλήματα η καινοτομία και η προστασία του μοναδικού μας φυσικού πλούτου μπορεί να μας δείξει έναν διαφορετικό και υγιή δρόμο για το μέλλον μας σε αρμονία με τη φύση. 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass