ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΔΗΜ. ΚΟΥΤΣΙΝΑ

Απώλεσε την πλειοψηφία η παράταξη Σαρχώση

*Τι αναφέρει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησης και η απάντηση της «συν-Πολιτείας»

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 11:04
Στην πρόεδρο του σώματος παρέδωσε χθες την επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Κουτσίνας Στην πρόεδρο του σώματος παρέδωσε χθες την επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο δημοτικός σύμβουλος κ. Δ. Κουτσίνας

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)/ Του Κώστα Τσόλα

Θέμα χρόνου ήταν η ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της πλειοψηφίας του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση στο Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κ. Δημητρίου Κουτσίνα ο οποίος με επιστολή του που παρέδωσε χθες βράδυ στην πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Ρούλα Σουρλαντζή - Ζαχαράκη έκανε γνωστή την απόφασή του.

Ο κ. Κουτσίνας είναι ο τρίτος σύμβουλος της πλειοψηφίας που ανεξαρτητοποιείται. Είχαν προηγηθεί εκείνες του κ. Μάριου Ρίζου, από τον Αμπελώνα και του αντιδημάρχου κ. Αλέκου Χατζηκρανιώτη. Με τις τρεις αυτές ανεξαρτητοποιήσεις η παράταξη του κ. Παναγιώτη Σαρχώση στο 27μελές Δημοτικό Συμβούλιο από 16 μέλη που είχε μέχρι πρόσφατα μένει με 13 ενώ οι παρατάξεις των μειοψηφιών των κ. Νίκου Μαλάκου, Στέλιου Ροντούλη, Στέλιου Χατζηκράχτη και Αναστασίας Ψύρρα καθώς και των τριών ανεξάρτητων μετρούν 14 μέλη.

Ουσιαστικά λοιπόν η δημοτική αρχή έχει απωλέσει την πλειοψηφία στο Δημοτικό Συμβούλιο του Τυρνάβου.

Το γεγονός αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα ειδικά σε θέματα πολιτικών θέσεων, αλλά και άλλα λειτουργικότητας του Δήμου να δημιουργήσει προβλήματα αφού είναι πιθανόν στο μέλλον η παράταξη του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση να μην μπορεί να εξασφαλίσει πλειοψηφία.

Οι Τυρναβίτες και όχι μόνο θα θυμούνται ότι στο πρόσφατο παρελθόν επί δημαρχίας Αθανασίου Νασίκα από την τότε πλειοψηφία είχαν ανεξαρτητοποιηθεί τέσσερις δημοτικοί σύμβουλοι με επικεφαλής τον κ. Στέλιο Ροντούλη. Τότε, η ανεξαρτητοποίησή τους είχε ως αποτέλεσμα η παράταξη Νασίκα να μην μπορεί να ψηφίζει σημαντικά θέματα του Δήμου ακόμα και αυτόν τον ίδιο τον προϋπολογισμό.

Η ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΠΟΙΗΣΗ Δ. ΚΟΥΤΣΙΝΑ

Στη χθεσινή του δήλωση – επιστολή ανεξαρτητοποίησης ο κ. Δημήτρης Κουτσίνας αφού θυμίζει ότι πολλές φορές στο παρελθόν είχε εκφράσει τις διαφωνίες του για πολιτικές επιλογές και ενέργειες της δημοτικής αρχής, με τις τοποθετήσεις και με την ψήφο του κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως σημειώνει, έφτασε στο σημείο να αδυνατεί να συνεχίσει να υπηρετεί κάτι που όχι μόνο δεν πίστευε αλλά και με το οποίο διαφωνούσε κάθετα τόσο στη διαχείριση όσο και τις πολιτικές επιλογές, όπως εκφράζονται από την παράταξη που διοικεί τον Δήμο Τυρνάβου και στην οποία ανήκει.

Ο κ. Κουτσίνας αφού δηλώνει απερίφραστα ότι αποχωρεί από τη δημοτική παράταξη της «συν-Πολιτείας» συνεχίζει στο Δημοτικό Συμβούλιο ως ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος.

Επίσης ο κ. Κουτσίνας σημειώνει στην επιστολή ανεξαρτητοποίησής του: «Παραμένω πιστός στις αρχές και τα πιστεύω μου αγωνιζόμενος πάντα μαζί με τους συμπολίτες μου, για την επίλυση των προβλημάτων της κοινωνίας μας, όπως έχω πορευτεί μέχρι τώρα στη μικρή και ταπεινή μου διαδρομή στον χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ο κ. Κουτσίνας παραιτήθηκε από όλες τις θέσεις ευθύνης στις οποίες ορίστηκε από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ «ΣΥΝ-ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ»

Άμεση ήταν η αντίδραση της παράταξης του δημάρχου κ. Παναγιώτη Σαρχώση η οποία αμέσως μετά την ανεξαρτητοποίηση του Δ. Κουτσίνα και πολύ πριν ολοκληρωθεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου προέβη σε μακροσκελή ανακοίνωση όπου δεν γίνεται καμία άμεση αναφορά στο πρόσωπο του κ. Κουτσίνα, αλλά αναφέρεται στις θέσεις και προοπτικές που έφερε η συν-Πολιτεία σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Οι παλιές αντιλήψεις και βεβαιότητες δεν μας βαρύνουν.

Το πελατειακό σύστημα, η διαφθορά και η απουσία στέρεης παραγωγικής βάσης και ανάπτυξης, οδήγησαν τη χώρα σε βαθιά συστημική οικονομική, κοινωνική και πολιτική κρίση. Πολιτικοί θεσμοί και κοινωνία βρίσκονται μπροστά στην πρόκληση αναθεώρησης, του συστήματος αξιών, των αντιλήψεων, των πολιτικών προτεραιοτήτων και του παραγωγικού συστήματος ως παράγοντες του ξεπεράσματος της κρίσης, της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Αυτό ακριβώς ανέδειξε η δημοτική παράταξη συν-Πολιτεία και εκλέχθηκε για να διεκδικήσει, αλλά και να υλοποιήσει ένα πρόγραμμα που προέκυψε μέσα από συλλογική συνεννόηση και συναίνεση. Ένα πρόγραμμα που έλαβε υπ΄ όψιν την παραδοχή ότι, τα προβλήματα είναι δομικά, συστημικά και οι πολιτικές απαντήσεις πρέπει να ανταποκρίνονται σε αυτή την πραγματικότητα.

Η δημοτική παράταξη συν-Πολιτεία δημιουργήθηκε και ως δημοτική αρχή πορεύεται, απέναντι στις μεγάλες πιέσεις των καιρών. Η ανάγκη να εφαρμοστούν πολιτικές ανάπτυξης είναι μεγάλη και άμεση. Οι μέχρι τώρα παρεμβάσεις της στοχεύουν, να επιφέρουν δομικές αλλαγές. Οι αλλαγές αυτές δημιουργούν τη βάση πάνω στην οποία χτίζεται ο άλλος, ο νέος, ο αισιόδοξος Δήμος Τυρνάβου.

Στην συν- Πολιτεία είμαστε άνθρωποι με τόλμη και όραμα. Είμαστε άνθρωποι με φρέσκιες και δημιουργικές ιδέες που θέλουμε να πάμε τον τόπο στην επόμενη μέρα. Από την πρώτη στιγμή, και με την άποψη πως πρέπει να απαλλαγούμε από παλιές αντιλήψεις, βεβαιότητες και ιδεολογικές κατασκευές που έχουν διαποτίσει την ελληνική κοινωνία, οργανωθήκαμε όχι με βάση το απολυταρχικό δημαρχιακό μοντέλο, αλλά με γνώμονα τη διάχυση των αρμοδιοτήτων και των ευθυνών, όσων ανέλαβαν διακριτούς ρόλους στη διοίκηση του Δήμου. Γιατί αφού θέλουμε να αλλάξουμε την πορεία αυτού του τόπου πρέπει πρώτα να αλλάξουμε τη δικιά μας περπατησιά.

Όσοι ελάχιστοι, έμπειροι σύμβουλοι, που πρώτοι έπρεπε να διδάσκουν πολιτική στόχευση και πολιτική εγκράτεια, επιμένουν να κουβαλούν από το παρελθόν νοοτροπίες αγκύλωσης και πρακτικές αδράνειας, στις οποίες γαλουχήθηκαν κατά τη διαδρομή τους στα παλιά κόμματα και σχήματα, επέλεξαν να μην ενταχθούν στη δημιουργική προσπάθεια όλων, αλλά να ακολουθήσουν μοναχική διαδρομή. Eίναι επιτακτική η ανάγκη να απορριφθούν η αδράνεια και ο αρνητισμός ως επιλογές και να ληφθούν αποφάσεις. Το ορατό κόστος της δράσης είναι πολύ μικρότερο από το αφανές κοινωνικό κόστος της αδράνειας. Αυτό πιστεύουμε και έτσι θα πορευθούμε.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass