ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΙΡΗΝΟΔΙΚΕΙΟΥ ΛΑΡΙΣΑΣ

Λουκέτο σε «παραδικηγορικό» γραφείο

* Κατσαρός στην «Ε»: Επιτήδειοι εξαπατούν τον κόσμο…

Δημοσίευση: 02 Νοε 2016 10:50

«Λουκέτο» σε εταιρία που δραστηριοποιείτο στον χώρο «παροχής συμβουλών» νομικής φύσεως αλλά και «υποστήριξης» σε στρατιωτικούς και πολίτες για θέματα που αφορούν στη δημόσια διοίκηση – όπως παρουσιαζόταν- αποφάσισε το Ειρηνοδικείο Λάρισας κάνοντας δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του Δ.Σ.Λ. γι’ αυτήν την «παραδικηγορική δραστηριότητα» όπως τη χαρακτήρισε ο Δικηγορικός Σύλλογος.

Το δικαστήριο διέταξε τη σφράγιση του γραφείου και απαγόρευσε μεταξύ άλλων την άσκηση έργων για τα οποία «αποκλειστικά αρμόδιοι είναι οι δικηγόροι και την παροχή κάθε μορφής νομικών και δικηγορικών υπηρεσιών σύμφωνα με τον κώδικα περί δικηγόρων». Επίσης απαγόρευσε τη διαφήμιση κάθε μορφής νομικών υπηρεσιών καθ' οιονδήποτε τρόπο και δη μέσω της ιστοσελίδας που διατηρεί που αφορά τη δράση υποκαταστήματός της.

Ακόμα αποφάσισε να παύσουν να διαφημίζουν ότι αναλαμβάνουν: «την επιμέλεια και προώθηση επ’ αμοιβή υποθέσεων (σύνταξη εγγράφων, δικαιολογητικών, εκπροσώπηση κλπ) ενώπιον διοικητικής αρχής, την παροχή συμβουλών, παράσταση και υποστήριξη όσων κλητεύονται ως μάρτυρες ή σε ένορκες προανακρίσεις, ένορκες διοικητικές εξετάσεις ή άτυπες εξετάσεις και σύνταξη της κατά παραγγελία κατάθεσης για τα ως άνω, την προσφυγή των πελατών τους μέσω της υποστήριξης αυτών από το συνεργαζόμενο επιστημονικό προσωπικό τους στα αρμόδια κατά τόπους δικαστήρια και τη σύνταξη ενδικοφανών προσφυγών, την παροχή υπηρεσιών σε πολίτες και εκπροσώπηση αυτών για την υπαγωγή τους στις διατάξεις του ν. 3869/2010, την υπογραφή δικογράφων και παραγγελιών επίδοσης αυτών με υπογραφή του πρώτου των καθ’ ων, την παροχή κάθε άλλης απαγορευόμενης εκ του νόμου συναφούς δικηγορικής νομικής εργασίας και δραστηριότητας για λογαριασμό τρίτων προσώπων».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης «η επιμέλεια των υποθέσεων των πολιτών όχι μόνον ενώπιον των δικαστηρίων αλλά και ενώπιον των διοικητικών αρχών, αποτελεί έργο που ανήκει αποκλειστικά στους δικηγόρους, δεδομένου ότι αυτοί λόγω της ειδικής επιστημονικής και επαγγελματικής τους κατάρτισης, είναι ικανοί και κατάλληλοι προς πληρέστερη κατανόηση και ευστοχότερη διεξαγωγή των υποθέσεων ενώπιον των προαναφερθεισών αρχών. Πράγματι, οι ενέργειες των καθ’ ων δημιουργούν ζήτημα παραπλάνησης του κοινού και εντέλει ορθής και αποτελεσματικής λειτουργίας του ίδιου του συστήματος απονομής της Δικαιοσύνης καθώς μέρος της ύλης που μετέρχονται οι ίδιοι, προϋποθέτει την εκπροσώπηση του πολίτη ενώπιον δικαστηρίων και διοικητικών αρχών μέσω δικηγόρου, η παρουσία και παρέμβαση του οποίου γίνεται αντιληπτή διαχρονικά από τον ιστορικό νομοθέτη ως εχέγγυο αποτελεσματικής και σύμφωνης με τον νόμο διεκπεραίωσης των εν λόγω υποθέσεων».

Σχολιάζοντας την υπόθεση αλλά και την απόφαση για λογαριασμό της «Ε» ο πρόεδρος του Δικηγορικό Συλλόγου Λάρισας κ. Δημήτρης Κατσαρός ανέφερε μεταξύ άλλων πως: «Οι πολίτες πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί υπάρχουν οι επιτήδειοι που εκμεταλλεύονται την οικονομική συγκυρία και ουσιαστικά εξαπατούν τον κόσμο».

ΚΩΣΤΑΣ ΓΚΙΑΣΤΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass