ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗ ΧΩΡΑ

Γενική απεργία κατά της φτώχειας και της ανεργίας

* Πρόσκληση Εργατικού Κέντρου για τη συγκέντρωση της Κεντρικής πλατείας – Στην πλατεία Ταχυδρομείου η συγκέντρωση της ΑΔΕΔΥ

Δημοσίευση: 06 Δεκ 2016 9:50

Κάλεσμα μαζικής και αγωνιστικής συμμετοχής στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 10.30 το πρωί στην Κεντρική Πλατεία, απευθύνει η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Λάρισας.

Όπως επισημάνθηκε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, «η ανεργία, η φτώχεια, η απλήρωτη δουλειά, οι άθλιοι μισθοί, χωρίς ΣΣΕ, εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, οι εξευτελιστικές συντάξεις, δεν μπορεί να αποδεχτούμε ότι θα είναι η ζωή μας, η ζωή των παιδιών μας.

Τώρα ετοιμάζουν νέο οδοστρωτήρα σε ότι απέμεινε από εργατικά λαϊκά δικαιώματα και απαιτούν σιωπή νεκροταφείου από τους εργαζόμενους με τα Ν/Σ που ετοίμασαν για να κλείσουν την δεύτερη αξιολόγηση και με τον νέο κρατικό προϋπολογισμό. Ετοιμάζουν:

Απελευθέρωση απολύσεων και αύξηση του ορίου από το 5% στο 10%!

Νέα μείωση του άθλιου κατώτερου μισθού των 586 ευρώ και νέο «υποκατώτερο μισθό» για τους νεοπροσλαμβανόμενους!

Πλήρη επικράτηση των ατομικών και επιχειρησιακών συμβάσεων, για ακόμα μεγαλύτερη μείωση των μισθών!

Παραπέρα επέκταση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, με 100 και 200 ευρώ μισθό!

Κατάργηση όσων επιδομάτων απέμειναν, σφαγή στα προνοιακά επιδόματα!

Νέα μείωση των σημερινών συντάξεων και των κοινωνικών παροχών!

Νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου για μισθωτούς και συνταξιούχους στα 5.000 από τα 8.600 ευρώ!

«Δικαίωμα» στους εργοδότες να απαντούν με ανταπεργία στους αγώνες των εργαζομένων.

Νέο αντι-συνδικαλιστικό νόμο που θα περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία και την συνδικαλιστική δράση».

Θέλουνε συναίνεση να φτάσουμε στον πάτο - Οργάνωση παντού να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω.

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τη "διαπραγμάτευση", ούτε από την ανάπτυξη που ευαγγελίζονται κυβέρνηση, ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και εργοδοτικές οργανώσεις. Δεν θα γυρίσουν δικαιώματα, μισθούς και συντάξεις αλλά θα αφαιρούν και άλλα.

Δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε εμείς!

Μας καλούν να ξεχάσουμε δικαιώματα στη δουλειά και τη ζωή και να αποδεχτούμε τις συνθήκες σύγχρονης σκλαβιάς: Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο ΣΕΒ στο ενημερωτικό δελτίο του: «είναι ανεδαφικό να επιδιώκουμε την επαναφορά στο προ του 2009 πλαίσιο της αγοράς εργασίας».

Οι πλειοψηφίες στη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, βάζουν εμπόδια στην ανάπτυξη αγώνων, καλλιεργούν την ηττοπάθεια, δίνουν χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση και στους επιχειρηματικούς ομίλους για να οργανώσουν χωρίς αντιδράσεις την επίθεση τους.

Θέλουν απεργίες «ντουφεκιές στον αέρα» την ίδια στιγμή που υπογράφουν κοινωνική ειρήνη με τα αφεντικά, «κοινά πορίσματα» και «κοινές ανακοινώσεις» και συμφωνούν μέχρι κεραίας με τα συμφέροντα τους. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από αυτές τις ηγεσίες.

Περισσότερες από 530 συνδικαλιστικές οργανώσεις σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, ανάμεσά τους και το ΕΚΝΛ, βγήκαν μπροστά με συλλαλητήρια στις 17/10 και απαίτησαν και απαιτούμε:

Κατάργηση των αντεργατικών και αντιασφαλιστικών νόμων των τελευταίων 6 ετών.

Επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Κλαδικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς με κριτήριο τις τεράστιες απώλειες στο εργατικό εισόδημα σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς.

Επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

Προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας που να δίνεται σε όλους.

Σταμάτημα της βαριάς φορολογίας και του ΕΝΦΙΑ.

Να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές».

Οι δημόσιοι υπάλληλοι

Την συμμετοχή και των δημοσίων υπαλλήλων στην πανεργατική – πανελλαδική απεργία της Πέμπτης 8 Δεκεμβρίου αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ.

Στο πλαίσιο της κινητοποίησης αυτής, το Νομαρχιακό Τμήμα Λάρισας της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει απεργιακή συγκέντρωση στις 10.30 το πρωί της Πέμπτης στην πλατεία Ταχυδρομείου.

Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής :

«Η συγκυβέρνηση μπροστά στις απαιτήσεις και τις πιέσεις για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης ετοιμάζει νέο γύρο αντεργατικών μέτρων. Τα μέτρα που προωθούν σαρώνουν όσες εργατικές και λαϊκές κατακτήσεις απέμειναν από τα προηγούμενα μνημόνια.

Η «δίκαιη ανάπτυξη», που υπόσχονται, σημαίνει βάθεμα της φτώχειας, μεγαλύτερη ανεργία, ελαστική απλήρωτη εργασία και εργασιακό μεσαίωνα χωρίς καθόλου συνδικαλιστικά δικαιώματα και προστασία για τους πολλούς.

Οι σχεδιασμοί της Κυβέρνησης και των δανειστών έχουν ένα και μοναδικό στόχο: ακόμα πιο φτηνή, ελεγχόμενη και κατακερματισμένη εργατική δύναμη.

Με εργαλείο την αξιολόγηση μεθοδεύουν απολύσεις, τη μισθολογική καθήλωση αλλά και νέες μειώσεις, ενεργοποιώντας και τον περίφημο δημοσιονομικό «κόφτη». Το καθεστώς της αδιοριστίας παγιώνεται και στη θέση της σταθερής και μόνιμης εργασίας μπαίνει κάθε μορφή ελαστικής απασχόλησης.

Η φοροληστεία δεν έχει τελειωμό αφού ανάμεσα στα άλλα, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να μειώσει ακόμα περισσότερο το αφορολόγητο όριο στα 5.000 ευρώ. Ο προϋπολογισμός για το 2017 προβλέπει νέα φορολογικά μέτρα τουλάχιστον 2,5 δισ. ευρώ και περικοπές κρατικών δαπανών 1,5 δισ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο σε κοινό αγωνιστικό βηματισμό με τους εργαζόμενους του Ιδιωτικού Τομέα, τους αγρότες, τους συνταξιούχους, τη νεολαία, τους άνεργους και τα πληττόμενα λαϊκά στρώματα δεν πρέπει να συμβιβαστούν με την πολιτική των μνημονίων, παλιών και νέων.

Kαλούμε τους εργαζόμενους να συμμετάσχουν μαζικά στην 24ωρη Γενική Απεργία την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2016, καθώς και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10:30 το πρωί στην Πλατεία Ταχυδρομείου».

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Θεσσαλίας, Στερεάς Ελλάδας και Εύβοιας, καλεί όλους τους δημοσιογράφους να συμμετάσχουν στην εικοσιτετράωρη απεργία της Τετάρτης 7 Δεκεμβρίου (από τις 06.00) που προκήρυξε η ΠΟΕΣΥ στο πλαίσιο της απεργιακής κινητοποίησης της ΓΣΕΕ.

Στην απεργία συμμετέχουν όλοι ανεξαιρέτως οι δημοσιογράφοι, σε οποιοδήποτε Μέσο, φορέα ή οργανισμό κι αν απασχολούνται.

Σύμφωνα με το πλαίσιο της ΠΟΕΣΥ, ο δημοσιογραφικός κόσμος διεκδικεί:

* Θεσμοθέτηση πόρου από τα έσοδα όλων των έντυπων, ραδιοτηλεοπτικών και διαδικτυακών μέσων, υπέρ των επικουρικών Ταμείων μας.

* Την αυτονομία του ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, του ΕΔΟΕΑΠ και των ΤΕΑΣ ως αυτοδιοικούμενων φορέων κοινωνικής ασφάλισης, χωρίς αλλοίωση του χαρακτήρα και του περιεχομένου τους, ως προϋπόθεση για την υπεράσπιση της ανεξαρτησίας της δημοσιογραφικής λειτουργίας και τη διασφάλιση του αγαθού της Ενημέρωσης.

* Ένταξη στα Ταμεία αυτά όλων των εργαζομένων στην Ενημέρωση, σε οποιοδήποτε Μέσο και αν εργάζονται.

* Αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις, άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας και σύναψη Συλλογικών Συμβάσεων.

Απεργιακή επιτροπή είναι όλα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΘΣτΕ-Ε, ενώ επιτροπή περιφρούρησης της απεργίας ορίζονται οι εργασιακοί εκπρόσωποι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass