ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΡΟΜΟΙ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Ο χιονιάς «πάγωσε» τη Λάρισα

* Έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων - Εργαζόμενοι του Δήμου καθάριζαν με φτυάρια, πεζοδρόμια και πλατείες – Αντιπαράθεση Καραλαριώτου – δημοτικής αρχής για την κατάσταση της πόλης

Δημοσίευση: 12 Ιαν 2017 14:11

Ισχυρότερα του σχεδιασμού για την αντιμετώπισή τους, αποδείχθηκαν χθες τα καιρικά φαινόμενα με την πυκνή - και πολύωρης διάρκειας - χιονόπτωση να καλύπτει, σχεδόν αμέσως, το έργο των συνεργείων για τον αποχιονισμό.

Η ένταση του φαινομένου είχε ως αποτέλεσμα την αναστολή ουσιαστικά κάθε δραστηριότητας αφού αρκετοί συμπολίτες υιοθέτησαν την έκκληση για αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων ενώ υπολειτούργησε και η τοπική αγορά.

Ο παγετός, σύμφωνα με την πρόβλεψη των μετεωρολόγων θα συνεχισθεί και σήμερα (έως και -12 βαθμούς Κελσίου) καθιστώντας περισσότερο επικίνδυνη την κυκλοφορία πεζών και οχημάτων στη Λάρισα λόγω της χθεσινής χιονόπτωσης.

Τα προβλήματα εκδηλώθηκαν νωρίς χθες το πρωί καθώς – με εξαίρεση την ΠΑΘΕ - απαιτούνταν αλυσίδες για την κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό δίκτυο στο νομό ενώ στην πόλη της Λάρισας συσσωρεύθηκαν τα προβλήματα των προηγούμενων τεσσάρων ημερών και, πολλοί οδηγοί χρειάσθηκε να χρησιμοποιήσουν αντιολισθητικές αλυσίδες για να κινηθούν με ασφάλεια, όπως έπραξαν και οδηγοί ταξί.

Η κατάσταση της πόλης προκάλεσε και αντιπαράθεση της αντιπολίτευσης με τη δημοτική αρχή, με την επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Ρένα Καραλαριώτου να επικρίνει τον Δήμο καθώς «ενώ ανέμεναν τα καιρικά φαινόμενα», «αφήσανε την πόλη και τα χωριά του δήμου μας στο έλεος του χιονιά».

Με τον Δήμο Λαρισαίων απαντώντας στην «άφαντη» όπως τη χαρακτηρίζει «όλες αυτές τις ημέρες κ. Καραλαριώτου», «επέλεξε την πιο δύσκολη ημέρα για τον Δήμο μας, να ασκήσει τη γνωστή πλέον τυφλή κριτική της».

ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ

Το παγωμένο χιόνι από τις προηγούμενες ημέρες, καθώς διατηρήθηκε και χθες το φαινόμενο του ολικού παγετού, δημιούργησε αρκετά προβλήματα σε συνοικιακούς και παράπλευρους δρόμους της Λάρισας που δεν καθαρίσθηκαν επαρκώς τα προηγούμενα 24ωρα αφού έμφαση δόθηκε σε κεντρικές αρτηρίες ενώ η σημερινή εικόνα της πόλης, θα εξαρτηθεί από το έργο των συνεργείων χθες βράδυ, για να προλάβουν τον παγετό.

Η συνεχής χιονόπτωση επιδείνωσε επίσης χθες την κατάσταση και σε κεντρικές οδούς της Λάρισας με τα συνεργεία να δίνουν άνιση μάχη με τα καιρικά φαινόμενα. Χθες επίσης, εκατοντάδες εργαζόμενοι του Δήμου Λαρισαίων, από φορείς όπως η καθαριότητα, τα γήπεδα, καθαρίστριες σχολείων και σχολικοί φύλακες, επιστρατεύθηκαν και με φτυάρια καθάριζαν με βάρδιες πεζοδρόμια ενώ μηχανήματα καθάριζαν πεζοδρόμους καθώς αναστάλθηκε η αποκομιδή των απορριμμάτων.

Με τον δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη να σημειώνει στην «Ε» πως «περισσότερα από 30 μηχανήματα εργάζονται για τον αποχιονισμό και μόλις κοπάσει η χιονόπτωση, θα επικεντρωθούμε στη ρίψη αλατιού καθώς αναμένουμε παγετό».

«Επιστρατεύσαμε ό,τι διαθέσιμο εξοπλισμό είχαν εργολάβοι» προσθέτει ο δήμαρχος τονίζοντας ότι, «προτεραιότητα έχει ο αποχιονισμός πρώτα στις οδικές αρτηρίες που προβλέπει ο σχεδιασμός της Πολιτικής Προστασίας και θα ακολουθήσουν οι συνοικιακοί δρόμοι».

Υπενθυμίζεται ότι και χθες, σχολεία και δημοτικοί Σταθμοί παρέμειναν κλειστά ενώ για το αν θα λειτουργήσουν αύριο, η απόφαση θα ληφθεί σήμερα το μεσημέρι.

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ

Με αφορμή τα καιρικά φαινόμενα ο Δήμος Λαρισαίων σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως «υπεράνθρωπες προσπάθειες καταβάλλει ο Δήμος Λαρισαίων, για τη διαχείριση των προβλημάτων που προκάλεσε, για πέμπτη συνεχή ημέρα χθες, το σφοδρότερο κύμα κακοκαιρίας, πλήττοντας τη Λάρισα και τη Θεσσαλία, σε συνθήκες πενθήμερου ολικού παγετού.

Τριάντα περίπου μηχανήματα του Δήμου Λαρισαίων και ιδιωτών, εργάζονται συνεχώς, προσπαθώντας να κρατήσουν ανοικτό το βασικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με το Σχέδιο Πολιτικής Προστασίας.

Τα μηχανήματα επιχειρούν στην πόλη, στο κέντρο και σε συνοικίες, αλλά και στις δημοτικές ενότητες Γιάννουλης και Κοιλάδας. Εδώ και τέσσερις ημέρες, στο Κέντρο Συντονισμού του Δήμου στη Νεάπολη, καταβάλλονται προσπάθειες για την αντιμετώπιση των σοβαρότερων προβλημάτων (τηλ. επικοινωνίας 2410 614637).

Επίσης, επαναλαμβάνεται η σύσταση για αποφυγή των μετακινήσεων. Σε σημεία που επιχειρούσαν μηχανήματα βρέθηκε και ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, σε μια προσπάθεια εμψύχωσης και στήριξης των ανθρώπων που δίνουν εδώ και πέντε ημέρες μια τιτάνια μάχη με ακραία, για την περιοχή μας, καιρικά φαινόμενα» καταλήγει η ανακοίνωση.

ΑΣΤΙΚΟ

Κανονικά εκτελέσθηκαν χθες τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ. Όπως σημείωσε στην «Ε» ο πρόεδρος του Αστικού ΚΤΕΛ Μιχ. Σακελλαρίου «όλα τα δρομολόγια εκτελέσθηκαν κανονικά. Υπήρξαν κάποιες καθυστερήσεις σε ορισμένα δρομολόγια λόγω της έντονης χιονόπτωσης αλλά χάρη στην εμπειρία των οδηγών τα δρομολόγια έγιναν κανονικά».

ΑΣΤΕΓΟΙ

Να σημειωθεί πως αυτές τις ημέρες, 24ωρη είναι η λειτουργία του Ξενώνα Αστέγων του Δήμου Λαρισαίων όπου φιλοξενούνται 4 άστεγοι. Υπάλληλοι των προνοιακών δομών του Δήμου, αναζήτησαν και χθες αστέγους προκειμένου να τους φιλοξενήσουν στον Ξενώνα ενώ οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τις Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου στα τηλέφωνα 2410 626212 και 6970236181 (όλο το 24ωρο).

ΑΛΑΤΙ

Αρκετοί συμπολίτες έσπευσαν τέλος να προμηθευτούν αλάτι από σημεία που ανακοίνωσε ο Δήμος προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν στις εισόδους των πολυκατοικιών.

Β. ΚΑΚΑΡΑΣ

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass