ΑΡΧΗΓΟΣ ΓΕΑ ΤΟΠΟΘΕΤΕΙΤΑΙ Ο ΑΤΑ ΧΡ. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Σαρωτικές και αιφνίδιες κρίσεις στις Ενοπλες Δυνάμεις

* Αποστρατεύθηκε ο διοικητής της 1ης Στρατιάς Ηλ. Λεοντάρης που φέρεται ως ο επικρατέστερος για τη διοίκηση της ΓΕΕΦ

Δημοσίευση: 17 Ιαν 2017 14:00

Οι μαζικές αποστρατείες αντιστρατήγων χαρακτήρισαν τις κρίσεις στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων που αποφάσισε χθες το ΚΥΣΕΑ. Σύμφωνα με την απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε υπό τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και μετά από εισήγηση του υπουργού Άμυνας Παν. Καμμένου, διατηρείται στη θέση του ο Α/ΓΕΕΘΑ Ευάγγελος Αποστολάκης, ενώ αποστρατεύθηκαν και οι τρεις αρχηγοί των Γενικών Επιτελείων, του ΓΕΣ Βασ. Τελλίδης, του ΓΕΝ Γ. Γιακουμάκης και του ΓΕΑ Χρ. Βαΐτσης.

Εκτός από σαρωτικές, αφού στον Στρατό Ξηράς αποστρατεύθηκαν 10 αντιστράτηγοι, οι κρίσεις έγιναν νωρίτερα από ό,τι αναμενόταν. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λαρισαίος αποστρατευθείς ΓΕΑ αντιπτέραρχος Χρ. Βαΐτσης βρισκόταν σε επίσημη αποστολή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και πληροφορήθηκε την απόφαση Καμμένου στο εξωτερικό.

Αναλυτικότερα, στη θέση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ παραμένει ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΣ τοποθετείται ο αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, μέχρι χθες διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού/NRDC GR.

Στη θέση του αρχηγού ΓΕΑ τοποθετείται ο αντιπτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου μέχρι χθες αρχηγός Τακτικής Αεροπορίας. Στη θέση του αρχηγού ΓΕΝ τοποθετείται ο αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης, μέχρι χθες διοικητής της ΣΕΘΑ.

Ο κ. Τελλίδης προάγεται στον βαθμό του στρατηγού εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΣ. Ο κ. Βαΐτσης προάγεται στον βαθμό του πτεράρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΑ. Ο κ. Γιακουμάκης προάγεται στον βαθμό του ναυάρχου εν αποστρατεία και του απονέμεται ο τίτλος του επιτίμου αρχηγού ΓΕΝ.

1η ΣΤΡΑΤΙΑ

Αποστρατεύθηκε επίσης και ο διοικητής της 1ης Στρατιάς αντιστράτηγος Ηλίας Λεοντάρης που φέρεται ως επικρατέστερος για τη διοίκηση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς (ΓΕΕΦ) στην Κύπρο.

ΑΤΑ

Χθες το απόγευμα ξεκίνησε η συνεδρίαση του ΣΑΓΕ με τη νέα σύνθεση προκειμένου να καλυφθούν οι θέσεις που προέκυψαν από τις κρίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες μεταξύ των επικρατέστερων για τη θέση του ΑΤΑ φέρεται ο διευθυντής του Δ΄ Κλάδου του ΓΕΑ υποπτέραρχος Γεώργιος Μπλιούμης. Ο κ. Μπλιούμης κατάγεται από την Ελασσόνα και, μεταξύ άλλων, έχει διατελέσει διοικητής στην 110 ΠΜ.

Β.Κ.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass