ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΝΟΜΟ Η ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΘΕΣΜΟΥ

Στον Πλατύκαμπο ο πρώτος τοπικός αστυνόμος

* Στον Δήμο Τεμπών θα λειτουργήσουν δύο τοπικοί αστυνόμοι, ένας στη Ραψάνη και ένας στην παραλία Μεσαγγάλων τη θερινή περίοδο

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:40
Από τον Πλατύκαμπο ξεκίνησε στον νομό Λάρισας η εφαρμογή του θεσμού του τοπικού αστυνόμου Από τον Πλατύκαμπο ξεκίνησε στον νομό Λάρισας η εφαρμογή του θεσμού του τοπικού αστυνόμου

«Η φιλοσοφία του νέου θεσμού ανταποκρίνεται στην αναγκαιότητα της άμεσης εξυπηρέτησης των πολιτών και στην επίλυση ζητημάτων καθημερινότητας.

Αλλά και στην εδραίωση της πεποίθησης ότι η αστυνομία βρίσκεται καθημερινά αρωγός και φύλακας στο πλευρό τους, εμπεδώνοντας το αίσθημα ασφάλειάς τους» τόνισε ο ΓΕΠΑΔ Θεσσαλίας της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης παρουσιάζοντας τον τοπικό αστυνόμο Πλατυκάμπου.

Η εκδήλωση έγινε χθες στο πρώην δημαρχείο Πλατυκάμπου, παρουσία αιρετών και στελεχών της ΕΛ.ΑΣ. με αφορμή την ανάληψη καθηκόντων του τοπικού αστυνόμου στον Πλατύκαμπο, ενός από τους τέσσερις συνολικά που θα στελεχώσουν το νέο θεσμό στη Θεσσαλία.

Ο υποστράτηγος της ΕΛ.ΑΣ. Δημ. Κοτσιάφτης, αναφερόμενος στον νέο θεσμό, σημείωσε μεταξύ άλλων πως «ο τοπικός αστυνόμος εντάσσεται σ' ένα περιφερειακό σύστημα αστυνόμευσης, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιπέδου εξυπηρέτησης των πολιτών και αναβαθμίζοντας την αστυνομική παρουσία στην ελληνική περιφέρεια».

Διευκρινίζοντας ότι «ο τοπικός αστυνόμος δεν θα λύσει από μόνος του το θέμα της αστυνόμευσης της περιοχής. Λειτουργεί συμπληρωματικά στο θέμα της αστυνόμευσης, ενώ ο ρόλος του κυρίως είναι να βοηθά και να εξυπηρετεί τους πολίτες που αδυνατούν για οποιονδήποτε λόγο να μεταβούν στις κατά τόπους Αστυνομικές Υπηρεσίες, προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Στη Θεσσαλία έχουν επιλεγεί τέσσερις έδρες λειτουργίας του θεσμού, τρεις στον νομό Λάρισας και μία στον νομό Καρδίτσας. Συγκεκριμένα, στον Δήμο Κιλελέρ ο τοπικός αστυνόμος λειτουργεί σε γραφείο του πρώην Δημαρχείου Πλατυκάμπου, μέχρι τη μετεγκατάσταση του νεοϊδρυθέντος Αστυνομικού Τμήματος Κιλελέρ.

Στον Δήμο Τεμπών θα λειτουργήσουν δύο τοπικοί αστυνόμοι, ένας στην Τοπική Κοινότητα Ραψάνης σε χώρο όπου σήμερα στεγάζεται το Α.Τ. Ραψάνης, μετά τη συγχώνευση και μετεγκατάστασή του στον Ευαγγελισμό και στην παραλία Μεσαγγάλων στην Τοπική Κοινότητα Αιγάνης κατά τη θερινή περίοδο μόνο και συγκεκριμένα από την 1η Ιουνίου έως την 30ή Σεπτεμβρίου.

Καλώ τους δημάρχους να στηρίξουν την προσπάθειά μας και να περιβάλουν με εμπιστοσύνη τον θεσμό του τοπικού αστυνόμου» κατέληξε ο κ. Κοτσιάφτης.

Στον νέο θεσμό αναφέρθηκε και ο αστυνομικός διευθυντής Λάρισας, ταξίαρχος Γ. Αγάκος, τονίζοντας ότι ο τοπικός αστυνόμος αποτελεί παράλληλα «ένα νέο τρόπο άσκησης αστυνομικών καθηκόντων και αστυνομικής παρέμβασης, μέσω του οποίου επιδιώκεται η ανάδειξη του κοινωνικού προσώπου της Ελληνικής Αστυνομίας».

Διευκρινίζοντας τα καθήκοντα επισήμανε μεταξύ άλλων ότι «ο τοπικός αστυνόμος επιλαμβάνεται και διεκπεραιώνει ζητήματα καθημερινότητας των πολιτών, ζητώντας, σε περίπτωση αδυναμίας, τη συνδρομή της Υπηρεσίας του. Ασκεί προανακριτικά καθήκοντα, όπως προβλέπονται από τις ισχύουσες διατάξεις και προβαίνει στις άμεσες προανακριτικές πράξεις, μέχρι να επιληφθεί η αρμόδια Υπηρεσία».

Για να διευκρινίσει επίσης ότι «εργάζεται κατά τις εργάσιμες ημέρες στο ωράριο των δημοσίων υπηρεσιών» και πως «ενημερώνει, διευκολύνει και κατευθύνει τους πολίτες σχετικά με τη διαδικασία ρύθμισης ζητημάτων που εμπίπτουν στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της Ελληνικής Αστυνομίας».

Ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθ. Νασιακόπουλος κατά τον χαιρετισμό του σημείωσε ότι «ευελπιστώ πως αυτή η συνεργασία θα επιλύσει προβλήματα των συμπολιτών» για να υπογραμμίσει πως «ο Δήμος Κιλελέρ έχει αρκετά θέματα αστυνόμευσης» αναφέροντας θέματα κλοπών για να υπογραμμίσει πως «η αστυνόμευση θα πρέπει να ενισχυθεί στην περιοχή».

«Ο θεσμός κινείται σε σωστή κατεύθυνση» τόνισε και ο δήμαρχος Τεμπών Κων. Κολλάτος που σημειώνοντας την αποδυνάμωση της περιφέρειας από δημόσιες υπηρεσίες, δεσμεύθηκε για τη στήριξη του θεσμού.

Τέλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας Γρηγ. Παπαχαλάμπους τονίζοντας ότι «η ΕΛ.ΑΣ. εμπεδώνει το αίσθημα ασφάλειας του πολίτη» σημείωσε τη στήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας στον θεσμό.

Στην εκδήλωση που ξεκίνησε με αγιασμό που τέλεσε ο π. Βησσαρίων, παρευρέθηκαν ο τοπικός αστυνόμος, αρχιφύλακας Ευθ. Ζιώγας και η αναπληρώτριά του, ανθυπαστυνόμος Μαρία Παπαθεοδώρου, οι αντιδήμαρχοι Κιλελέρ Τρ. Τσινούλης, Κ. Χατζηκωνσταντίνου και Κ. Φιλιππούλης, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πλατυκάμπου Δημ. Καρατσίβος, δημοτικοί σύμβουλοι, οι πρώην δήμαρχοι Φαν. Μπανές και Αθαν. Κοκκινούλης, καθώς και κάτοικοι.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass