ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΛΑΡΙΣΑΣ

«Συνεχίζουμε στον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης»

Δημοσίευση: 09 Μαρ 2017 22:25

«Οι γυναίκες του καθημερινού μόχθου χρειάζεται να συνεχίσουν τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης για τις σύγχρονες ανάγκες τους», τονίστηκε κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας με αφορμή τη χθεσινή επέτειο της 8ης Μάρτη 1857 και την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στην κατάμεστη αίθουσα «Τάκης Τσιόγκας» του ΕΚΛ, συγκεντρώθηκαν δεκάδες γυναίκες αλλά και άνδρες για να τιμήσουν το αληθινό νόημα της χθεσινής επετείου που αφορά στη διεκδίκηση των δικαιωμάτων των γυναικών στην εποχή μας.

Χαιρετισμό απηύθυνε η πρόεδρος της Ένωσης Γυναικών Λάρισας (μέλος ΟΓΕ), Κική Καργιώτη, η οποία τόνισε ότι «σήμερα η πρόοδος της επιστήμης και της τεχνολογίας μπορεί να εξασφαλίσει μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλες μας, με μισθό που θα καλύπτει τις ανάγκες μας, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα και λιγότερες ώρες εργασίας. Εμπόδιο σε όλα αυτά μπαίνει η πολιτική της Ε.Ε. και των κυβερνήσεων, που χτίζει τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων στα ερείπια των δικών μας δικαιωμάτων».

Την κεντρική ομιλία εκφώνησε το μέλος της διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Λάρισας, Αγγελική Δασκαλάκη, η οποία ανέφερε ότι «με αφορμή και τη σημερινή ημέρα, περισσεύουν τα λόγια συμπάθειας, αγάπης, αναγνώρισης για τον ρόλο της γυναίκας. Περισσεύει η υποκρισία για τα προβλήματα που βιώνει η εργαζόμενη γυναίκα.

Προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν, να κρύψουν ότι στο όνομα της ισότητας και των ίσων ευκαιριών, κατήργησαν και συνεχίζουν να καταργούν, ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα. Ότι στο όνομα των ιδιαίτερων αναγκών και της διευκόλυνσης ή όπως να λένε «της εναρμόνισης της επαγγελματικής με την οικογενειακή ζωή», εφαρμόστηκαν πρώτα στις γυναίκες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας, η μερική απασχόληση, η δουλειά με το μπλοκάκι».

Η κ. Δασκαλάκη αναφέρθηκε και στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την Ημέρα της Γυναίκας, τονίζοντας ότι «είναι όντως υποκριτικό να βγαίνει με ανακοινώσεις ο ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας για την 8η Μάρτη και να λέει για τα δικαιώματα των γυναικών, για πλήρη εργασία με ασφάλιση κτλ. από τη μία, κι από την άλλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να πετάει στην ανεργία χιλιάδες υπαλλήλους από τα νοσοκομεία που απασχολούνταν μέχρι σήμερα, στη φύλαξη, τη σίτιση και την καθαριότητα.

Αυτήν την ενιαία επίθεση στα δικαιώματά μας από κυβέρνηση, Ε.Ε., εργοδοσία, μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε ενιαία και οργανωμένα, για αυτό και είναι αναγκαία, όσο ποτέ άλλοτε, η οργάνωσή μας, η συλλογική μας δράση, η αλληλεγγύη μας, η συσπείρωσή μας στα ταξικά σωματεία μας.

Με την οργάνωσή μας στο σωματείο μπορούμε να βάλουμε εμπόδια στα αντεργατικά μέτρα, να διεκδικήσουμε την ανάκληση όλων των απωλειών μας, να οργανώσουμε την αντεπίθεση μας», κατέληξε η κ. Δασκαλάκη.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με μουσικό πρόγραμμα, ενώ νωρίτερα, σε μια συμβολική κίνηση, μοιράστηκαν γαρίφαλα σε όλες τις γυναίκες που παρέστησαν.

Μενέλαος Κατσαμπέλας  

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

TEDRA
INTERCOMM FOODS
SYNETAIRISTIKH TRAPEZA THESSALIAS
Μείνε μαζί μας
MIKEL
αυτοκινητοδρομος αιγαιου
AKUO
ΚΗΠΟΘΕΑΤΡΟ

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass