ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ

«Να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης»

Δημοσίευση: 19 Μαρ 2017 22:07

Με αφορμή τη διεθνή ημέρα δράσης κατά του ρατσισμού, του πολέμου, του φασισμού και της φτώχειας η Πρωτοβουλία αγώνα και αλληλεγγύης στους μετανάστες και η Αντιρατσιστική Πρωτοβουλία Λάρισας διοργάνωσαν χθες στη Λάρισα συγκέντρωση διαμαρτυρίας ζητώντας μεταξύ άλλων, «να ακυρωθεί η συμφωνία της ντροπής ΕΕ – Τουρκίας και να κλείσουν τώρα τα στρατόπεδα συγκέντρωσης».

Στη συγκέντρωση, που έγινε στην πλατεία Ταχυδρομείου, οι διοργανωτές απαίτησαν «να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης και επισήμαναν μεταξύ άλλων ότι «ένα χρόνο μετά τη σύναψη της συμφωνίας της ντροπής ΕΕ - Τουρκίας, τα σύνορα παραμένουν κλειστά για τους ανθρώπους που δραπετεύουν από τον πόλεμο και την εξαθλίωση, προκειμένου να σώσουν τη ζωή τους. Έναν χρόνο μετά, με την Τουρκία του αυταρχισμού και των βασανιστηρίων να θεωρείται “ασφαλής τρίτη χώρα”, το άσυλο έχει ουσιαστικά καταργηθεί, ενώ γίνονται μαζικές απελάσεις ανθρώπων που δικαιούνται προστασία. Έναν χρόνο μετά, η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ εναρμονίζεται πλήρως με τις πολιτικές της Ε.Ε., θεωρεί την προσφυγιά παρανομία, τους πρόσφυγες και τους μετανάστες κατάδικους, υιοθετεί μέτρα αποτροπής, επαναπροωθήσεων, απελάσεων και εγκλεισμού, αναλαμβάνοντας το ρόλο του θεματοφύλακα της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας».

Παράλληλα, ζήτησαν «να κλείσουν τα στρατόπεδα και να φιλοξενηθούν αξιοπρεπώς οι πρόσφυγες μέσα στον οικιστικό ιστό. Για ίσα δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους. Για ισότιμη και χωρίς διακρίσεις πρόσβαση των προσφυγόπουλων στην εκπαίδευση».

Μετά τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία διαμαρτυρίας σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Ζ.Π.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass