ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΝΤ. ΔΙΑΜΑΝΤΟΥ

«Εμβληματική ονοματοθεσία» για τον Ιωάν. Καποδίστρια

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 11:50

Την «εμβληματική ονοματοθεσία», «σε ένα σημαντικό δρόμο της Λάρισας» με το όνομα του πρώτου κυβερνήτη της ελεύθερης Ελλάδας, Ιωάννη Καποδίστρια, ως αναγνώριση του έργου του ζητά η δημοτική παράταξη «Νέα Λάρισα», με επικεφαλής τον δημοτικό σύμβουλο Ντ. Διαμάντο.

Όπως σημειώνεται σε ανακοίνωση της παράταξης «ένα σημαντικό πολιτιστικό γεγονός μίας σημαντικής έκθεσης για έναν σπουδαίο Έλληνα, μέσα από μία συνεργασία με το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο βάζει τη Λάρισα και το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας στο Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό προσκήνιο.

Στο πλαίσιο του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων 2017 το Λαογραφικό Ιστορικό Μουσείο Λάρισας θα συμμετάσχει με την περιοδική έκθεση «Η περίπτωση Καποδίστρια». Η έκθεση θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα του εορτασμού της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων με την επιμέλεια της ιστορικού τέχνης Ίρις Κρητικού και θα παραμείνει στη Λάρισα για έξι περίπου μήνες πριν μεταφερθεί σε πολιτιστικό ίδρυμα της Ελβετίας.

 Εμείς, κατά τη συζήτηση του θέματος στο τελευταίο ΔΣ πέρα από την υπερψήφισή του επαναφέραμε την πρόταση που είχαμε καταθέσει στο ΔΣ για τον Ιωάννη Καποδίστρια δύο χρόνια πριν. «Θέλουμε με έμφαση να επισημάνουμε την υποβάθμιση στην πόλη μας του μεγάλου Έλληνα πολιτικού και 1ου κυβερνήτη της Ελεύθερης Ελλάδας, του Ιωάννη Καποδίστρια.

 Η ονοματοθεσία για τον μεγάλο αυτό Έλληνα με την παγκόσμια εμβέλειά του στην εποχή του αλλά, και το ιστορικό του εθνικό αποτύπωμα, οφείλουμε και πρέπει να είναι εμβληματική. Προτείνουμε άμεσα η επιτροπή ονοματοθεσίας του ΔΣ να κληθεί να δώσει τη γνώμη-εισήγησή της επί αυτού και σε συνεργασία και με το Σύλλογο Κερκυραίων της πόλης μας, το ΔΣ να αποφασίσει και να προχωρήσει στην τιμητική αυτή πράξη «εμβληματικής ονοματοθεσίας» παράλληλα και με μία εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον μεγάλο Έλληνα κυβερνήτη».

 Πιστεύουμε ότι, η έκθεση αυτή για τον σπουδαίο Έλληνα μάς επαναφέρει μπροστά στο χρέος αυτής της πόλης και του λαού της. Και στο κατευόδιο της έκθεσης έξι μήνες μετά, να το έχουμε εκπληρώσει ως Δημοτικό Συμβούλιο και να έχουμε δώσει το όνομα του Ιωάννη Καποδίστρια σε ένα σημαντικό δρόμο της πόλης μας» καταλήγει η ανακοίνωση που υπογράφουν οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, Ντ. Διαμάντος, Μάρ. Ξηρομερίτης και Κατερίνα Ζιαζιά-Σουφλιά.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass