ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΩΑΝ. ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑ

Ανιδιοτελής, ταπεινός και μέγιστος πατριώτης

Δημοσίευση: 24 Μαρ 2017 12:00

Ο Ιωάννης Καποδίστριας «υπήρξε ανιδιοτελής, ταπεινός, ευφυής και μέγιστος πατριώτης» τόνισε ο ομότιμος καθηγητής Ιατρικής και πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Αναστάσιος Μάνθος, μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας.

Η εκδήλωση με θέμα «Ιωάννης Καποδίστριας, τα μεγαλειώδη παραλειπόμενα του βίου του» ήταν ενταγμένη στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Δικηγορικού Συλλόγου για τον εορτασμό της εθνικής επετείου του 1821.

Η εκδήλωση που έγινε στο Δικηγορικό Μέγαρο, άνοιξε με τον αντιπρόεδρο του ΔΣΛ, Τρύφ. Τσάτσαρο να αναφέρεται στο βιογραφικό του ομιλητή, ταξιάρχου επίσης (εν αποστρατεία) του Υγειονομικού της Πολεμικής Αεροπορίας, ο οποίος στο παρελθόν θήτευσε και στη Λάρισα.  Στο έργο του Ιωάννη Καποδίστρια αναφέρθηκε απευθύνοντας χαιρετισμό και ο πρόεδρος του ΔΣΛ Δημ. Κατσαρός σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως ο πρώτος κυβερνήτης της Ελλάδας «προσπάθησε να βάλει τις βάσεις για ένα σύγχρονο κράτος».

Ο κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης Αν. Μάνθος, κάνοντας μια σύντομη αναφορά στη βιογραφία του Ιωάννη Καποδίστρια, επικεντρώθηκε «στα μεγαλειώδη παραλειπόμενα του βίου» του Καποδίστρια, «άγνωστες λεπτομέρειες» όπως είπε, της ζωής του «που αναδεικνύουν τη μεγαλοπρέπεια της ψυχής αλλά και τη γνήσια αγάπη του Καποδίστρια για το έθνος, την Ελλάδα».

Σημειώνοντας μεταξύ άλλων πως άσκησε δωρεάν την Ιατρική, θυσίασε ανεκπλήρωτα όνειρα για να υπηρετήσει την Ελλάδα ενώ διέθεσε όλη του την περιουσία για την Ελλάδα, καθώς «μπήκε πλούσιος στην πολιτική και έφυγε με τα ρούχα του» όπως υπογράμμισε ο κ. Μάνθος.

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass