ΔΗΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ:

Γιορτή με σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων

Δημοσίευση: 27 Μαρ 2017 12:10
ΤΥΡΝΑΒΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΣ

Με επισημότητα και σεβασμό στη μνήμη των πεσόντων ηρώων της Εθνικής Παλιγγενεσίας τιμήθηκε η 25η Μαρτίου 1821, με σχολικές γιορτές, δοξολογία, καταθέσεις στεφάνων και παρέλαση μαθητών και στρατιωτικού αγήματος στον Δήμο Τυρνάβου.

Την Παρασκευή, παραμονή της γιορτής, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τους μαθητές στο μνημείο των Πεσόντων στον χώρο της Τούμπας. Προχθές Σάββατο ανήμερα του εθνικού εορτασμού το πρωί, πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό της Παναγίας Φανερωμένης Τυρνάβου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Τυρνάβου αρχιμανδρίτη πατρός Δαμασκηνού.

Ακολούθησε πομπή μέχρι την κεντρική πλατεία με επικεφαλής τη Φιλαρμονική του Δήμου Τυρνάβου υπό τη διεύθυνση του μαέστρου κ. Θέμη Σαμαντζή, όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από την εκπαιδευτικό του 5ου Δημοτικού Σχολείου κ. Σοφία Καλαμπούκα. Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και στη συνέχεια παρέλαση των μαθητών και στρατιωτικού αγήματος στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τέλος πραγματοποιήθηκε δεξίωση στο δημαρχείο.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις του διημέρου παρευρέθηκαν ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων κ. Γιώργος Κατσιαντώνης, ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Αθανάσιος Παιδής, ο δήμαρχος Τυρνάβου κ. Παναγιώτης Σαρχώσης, ο διοικητής της ΔΕΜΥ Τυρνάβου συνταγματάρχης Χρήστος Ακριβούλης, ο διοικητής του Α.Τ. Τυρνάβου Μαργαρίτης Κωσταρέλος αστυνόμος Α΄, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Τάσος Ψύρρας, οι αντιδήμαρχοι κ. Φανή Μπίλιου – Λαγκιόλη και οι κ. Κωνστατίνος Κουλιός και Χρήστος Τσιόπας, ο πρόεδρος της Δ.Κ. Τυρνάβου κ. Γιώργος Χαλούλης οι επικεφαλής των παρατάξεων της μειοψηφίας στο Δημοτικό Συμβούλιο κ. Νίκος Μαλάκος, Στέλιος Ροντούλης και Στέλιος Χατζηκράχτης, δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολιτών.

ΣΤΟΝ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Παρουσία πλήθους κόσμου και οι γιορταστικές εκδηλώσεις στην πόλη του Αμπελώνα. Το πρωί έγινε έπαρση της σημαίας στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Ακολούθησε επίσημη δοξολογία στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου, προεξάρχοντος του αρχιερατικού επιτρόπου Αμπελώνα πρωτ. Νεκταρίου Φωκίδη, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας έγινε από την κ. Αγγελική Χαμπατζίδου καθηγήτρια του Γυμνασίου Αμπελώνα και μετά τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο και κατάθεση στεφανιών. Ακολούθησε η παρέλαση των μαθητών των δημοτικών σχολείων, του γυμνασίου και του λυκείου Αμπελώνα. Μετά το τέλος της παρέλασης ακολούθησε δεξίωση των επισήμων και του λαού στο νέο δημαρχείο.

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αμπελώνα κ. Γιώργος Κουτσοδήμος, η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αμπελώνα κ. Τασούλα Νταλαμπέκα, μέλη του Δημοτικού και του Τοπικού Συμβουλίου και πάρα πολλοί κάτοικοι του Αμπελώνα και του Βρυοτόπου. Ανάλογες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν και στα χωριά του Δήμου Τυρνάβου.

ΤΥΡΝΑΒΟΣ (Γραφείο «Ε»)

Του Κώστα Τσόλα

Φωτ.: Β. Γκουλέτσος

 

Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Προηγούμενο Επόμενο »

Συνδρομητική Υπηρεσία

διαβάστε την ελευθερία online

Ηλεκτρονικό Αρχείο Εφημερίδας


Σύνδεση Εγγραφή

Πρωτοσέλιδο εφημερίδας

Δείτε όλα τα πρωτοσέλιδα της εφημερίδας

Ψιθυριστά

Ο καιρός στη Λάρισα

Διαφημίσεις

INTERCOMM FOODS
DEREE 2-4-24
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΕΝΝΙΣ JUNIOR 2024
Μείνε μαζί μας

Η "Ελευθερία", ήταν από τις πρώτες εφημερίδες που σηματοδότησε την παρουσία της στο Internet, μ' ένα ολοκληρωμένο site.

Facebook Twitter Youtube

 

Θεσσαλικές Επιλογές

 sel ejofyllo karfitsa 1

Γενικές Πληροφορίες

Η Εφημερίδα

Ταυτότητα

Όροι Χρήσης

Προσωπικά Δεδομένα

Επικοινωνία

 

Η σελίδα είναι πλήρως συμμορφωμένη με τη σύσταση (ΕΕ) 2018/334 της επιτροπής της 1ης Μαρτίου 2018 , σχετικά με τα μέτρα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του παράνομου περιεχομένου στο διαδίκτυο (L63).

 

Visa Mastercard  Maestro  MasterPass